Räksallad med Örtdressing

Balkongodling

Min örtodling har växt sig riktigt stor och fin i sommar. Det är så gott att äta mycket örter till maten, det ger härliga aromer.

Provade att odla sallad förra sommaren, men med klent resultat. Örter fungerar bättre, när man som jag är borta ganska mycket.

Som tur är har jag snälla vänner och släktingar, som vattnar när jag är på resande fot.

Nu när Du läser det här är jag på väg ut på resa igen. Den här gången en vecka till Bulgarien med min Mamma.

Hon älskar att resa lika mycket som jag, så det har blivit en utlandssemester tillsammans varje sommar senaste åren.

Som vanligt har jag lagt in tidsinställda inlägg i förväg. Så om inte nätet kring Sunny Beach fungerar, så blir det åtminstone lite enkel, Svensk mat under tiden jag är borta.

Sallad med Räkor, Mozzarella och Örtmajonnäs

100 gr Änglamark’s Ekologiska Räkor

1 bit Mozzarella

Gurka

Cocktailtomater

Bladpersilja

Örtmajonnäs

½ dl Kavli Ekologisk Majonnäs

1 msk Crème Fraiche

1 tsk pressad Citron

1 msk hackad Dragon

1 msk hackad Gräslök

Flingsalt och nymald Vitpeppar

Kallpressad Olivolja

Rör ihop ingredienserna till örtmajonnäsen. Skiva gurka och lägg runt en tallrik tillsammans med klyfta tomater och bladpersilja.

Lägg en hög räkor och riven mozzarella i mitten. Häll  lite sås över räkorna, servera resten i en skål bredvid.

Garnera med örter och citron. Ringla olivolja, pressa lite citronsaft och strö flingsalt över tomaterna.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/08/23/raksallad-med-ortdressing/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

  1. Räksallad har varit en stor favorit i sommar, den har fungerat varenda gång fantasin trutit eller kylskåpet har varit tomt. Resultatet blir alltid gott oavsett ambitionsnivå och din sallad både ser och verkar precis sådär enkel och njutningsfull som man vill ha!

    • Visst är det njutningsmat, Kristin 🙂 Räkor passar till så mycket gott och nyttigt dessutom.

  2. Härliga bilder igen. Jag blir så sugen på allt du gör. Kul att se ”min ” tallrik på fotona, jag spar nog den enda jag har kvar för egen del tror ja.
    Eva

    • Tack så mycket, Eva. Jag blev verkligen förtjust i dina fina tallrikar, de gör sig så bra på bild. Spara den sista och njut av extra god mat på den 🙂

  3. Ha nu en riktigt trevlig resa med mycket god mat!
    Är så avundsjuk!
    Tror Bulgarien har mycket gott att erbjuda när man slipper ”all inclusive” och istället väljer sjäjv 🙂

    • Tack, Lena. Har köpt en alldeles underbar grillad gris i hotellbutiken, som vi avnjutit i fullmånens sken, i en ljummen Svartahavskväll 🙂

  4. hello !! this looks very fresh and welcome with the heatwave we have in france !!
    à bientot Pierre de Paris

    • Hi Pierre, nice to see You again. Hope Bulgaria have good weather to, here in Jämtland the autumn is behind the corner 😉

  5. Oj så gott med örtmajonnäs!

    Om salladen, i år provade jag olika asiatiska blad. De gillar vårt nordliga klimat skarpt upptäckte jag! Kanske något för dig nästa år..?

    Trevlig resa 😀

    • Tack för tipset, Fjällmor. Det får jag ta och kolla upp till nästa år. Nu blir det mycket färska grönsaker i Bulgarien i veckan 😉


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.