Skogssvampsås med Ädelost

Semestern till ända

Det här blir den sista middagen från stugan, för den här gången.

Det har varit kul att visa Dig så fint det är i mina hemtrakter och hur enkelt det är att laga mat på vedspis.

Medan jag gick ut i skogen och plockade lite små soppar till middagen, for L till vår närmaste affär. Den ligger en mil bort, Konsum i Sörsjön.

Det kan vara rätt bra att ha långt till affären ibland, då blir det inte så många impulsköp. Planering är A och O när det inte är gångavstånd till närmsta butik.

Han hittade två fina Scan Piggham Karrékotletter, de håller hög kvalitet. Riktigt saftigt och mört kött, det blir alltid godare när benet är med.

Bra mat fick vi också på hemresan, vi stannade vid Hotell Älvdalen och åt lunch. Där åt vi också på vägen upp, en lunchrestaurang av väldigt bra standard.

Kan tänka mig att kvaliteten på kvällens middagar är lika hög. Det är roligt att hitta matställen, där Kockarna lägger ner mycket jobb för att göra riktigt god mat.

Första gången åt vi Stek med Gräddsås och vid besök nummer två var det Ostgratinerad Kassler med Ananas och Senapsgrädde. Glutenfritt tillagat båda gångerna och mycket gott.

En stor, fräsch salladsbuffé till. Kaffe med vispad grädde på maten.

Skogssvampsås

2 dl Svamp i skivor

½ dl strimlad Purjolök

3 msk Smör

2 dl Grädde

50 gr Ädelost

2 msk Vitt Vin

½ tsk Tamarisoya

Havssalt och nymald Vitpeppar

Bryn smöret och stek svampen gyllenbrun under några minuter. Tillsätt purjon och låt den bryna med, utan att ta färg.

Krydda med salt, peppar, soya och vin. Låt vätskan koka in. Häll på grädden, koka upp och smula ner ädelosten.

Låt puttra på svag värme i cirka 30 minuter, rör då och då. Servera med fläskkarré, tomat och kokt blomkål med skirat gräslökssmör.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/08/21/skogssvampsas-med-adelost/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Det var jätteherligt att få följa med på semestern
    till din stuga. Hoppas du får fina dagar hemma
    oxå.

    Må bäst
    Elin U

    • Tack Elin, kul att du följde med. Har haft några riktigt fina dagar nu, titta förbi i morgon så får du se vad jag gjort 😉

  2. Tillbaka i vardagen hoppar man in här och blir lika sugen som vanligt! Tänk att svamp och ädelost är en sådan bra kombination.

    Ha en härlig helg!

    P.S.Tack för Kreta-tipsen som jag dock inte hann läsa. Men nu vet jag till nästa gång 🙂

    • Roligt att du gillar min mat, Lena. Tror säkert att du kommer att återvända till Kreta snart, så du får användning av tipsen 🙂

      • Är helt klart förälskad i ön så jag återvänder och ska njuta!
        Tipsen bär jag med mig!

      • Då är vi två som förälskat oss i Kreta 😉


Lämna ett svar till Elin U Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: