”Kärlek och käk ur La Stella’s skafferi”

Lästips i bärtider

Har Du ännu inte upptäckt böckerna om familjen kring den Italienska restaurangen La Stella i Östersund, så har Du trevlig läsning att se fram emot i höst.

Eva Swedenmark och Annica Wennström har skrivit en romanserie där de blandat mycket kärlek, intriger, svartsjuka och livsglädje med mängder av recept.

En charmig och lättläst serie om hur livet är för de flesta, utspelad i Östersund och Jämtland.

Det har hittills kommit ut fyra böcker, alla skrivna på olika teman kring bär. Smultron och svek, Vinbär och vemod, Hallon och hat samt Lingon och lust.

Författarna har också en blogg kring allt som händer runtom deras böcker, Bärbloggen. På bloggen lägger de också ut nya recept varje vecka.

Nu under Storsjöyran, lanserade Sara Swedenmark’s nystartade Förlag 404, deras senaste bok ”Kärlek och käk ur La Stella’s skafferi”. Om Du klickar in till förlaget, så kan Du där beställa den direkt.

I kokboken har de samlat alla härliga recept, många med bäranknytning, från sina 4 böcker.

Mängder av njutbara, lättlagade recept och läckra bilder tagna av Fotograf Katja Kristoferson. En receptskatt att ta fram och inspireras av, inte minst nu i bärtider.

Som Du vet sen tidigare, så är jag väldigt förtjust i våra Svenska bär. Sensommaren och hösten är en hektisk men rolig tid, att samla in allt som bjuds i skogen.

Här är några länkar till en del av mina recept med bärtema, som Du kan njuta av så länge, tills Du hinner köpa Kärlek och käk.

Under länkarna en bild på två av de många goda rätter utan bär, som också ingår i boken.

Fromage på Skogshallon

Smulpaj med Blåbär och Valnötter

Krusbärssylt med rostade Hasselnötter

Kesoplättar med Skogens Bär

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/08/13/karlek-och-kak-ur-la-stellas-skafferi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej Birgitta, hittade Din fina hemsida när jag googlade ”kokt marinerad bläckfisk” (den puttrar just ju i mitt kök). Jag läste på hemsidan om Din kärlek till Grekland bl a – speciellt då Kreta och undrade i mitt stilla sinne om Du någonsin har besökt ”VÅR” del av Grekland – Pelloponnessos? Välkommen in på vår hemsida – http://www.villaolivia.net där finns en del om hur vi lever och verkar här sedan start tre år tillbaka.
    Många hälsningar och stort beröm för Din mycket fina hemsida//Annette

    • Hej Annette och Välkommen till mitt kök. Vad glad jag blir åt ditt fina beröm. Kul att ni hittade hit, via bläckfisken 😉
      Har aldrig varit i Pelloponnessos, ska bli roligt att upptäcka det via er sida. Grekland är ett mycket härligt land, där vill jag också bo så småningom. Maten, ljuset, människorna, havet. Det är livskvalitet på hög nivå 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: