Svenska Tapas
Vi köpte med oss lite godsaker till stugan, som vi en kväll bjöd min Kusin och hans fru, till ett glas Mateus Rosé.
De äter sen många år bara Ekologiskt och numer även i stort sett glutenfritt, så det är riktigt roligt att diskutera naturlig mat med dem.
De hade till och med gjort egen Calvados på sina äpplen i fjol, jag fick en dunk på 3-4 liter. Plus ett antal flaskor Ekologiskt vin som de haft med från Tyskland.
Bra med såna bytesaffärer, de lånar stugan mot en hel del arbete på att underhålla den och så får jag alltid goda viner och Ekologisk mat.
Tilltugget vi bjöd på
Salami på Highland Cattle från Ytterån’s Chark
Flatrökt Skinka från Hedman’s i Strömsund
Ekologisk mild Ost från Änglamark
Samt lite Svensk Gurka och Rädisor
Passar mycket bra till vinet, istället för som förr, chips och dip. Efter en kväll med den här typen av tilltugg, mår man riktigt gott.
Sverige har mycket gott att erbjuda till tapasrätter. Både charkprodukter och ostar.
Ja, vi behöver inte leta bland det importerade för att få till en god Tapastallrik 🙂 Men det kan ju också vara gott ibland, förstås.
Herlig tapasmat det där. Som vanligt vackra bilder.
Idag är det bokkompisdag med ”smörgåsbord” med valda
rätter från Birgittas Mat. Blir spännande, tycker jag.
Må bäst
Elin U
Tack, Elin. Som vanligt riktigt snäll kommentar från dig 😉 Ska bli kul att höra vad gänget tycker den här gången.
Ha en riktigt mysig kväll. Hälsa 🙂