Vildsvinskorv med Svamppytt och Tomat i Balsamvinäger

Svampplockning

Jag hittade en riktigt god korv på vildsvin och hjort på Konsum i Gnesta. Viltkranjska från Skånska Vilt i Sjunkaröd.

Hade varit en perfekt korv att grilla, men fungerade fint i stekpannan i stugan också.

En smakrik korv som passade fint till den enda svamp jag hittade på mina skogsturer i Sörmland. Sommarens torka har inte varit gynnsam för svampen, hittade bara en liten Björksopp.

Liten men naggande god, den satte verkligen smak på den milda auberginen. Här i Jämtland kan det bli ett bra svampår, regn och värme om vartannat.

Jag brukar plocka en hel del svamp, lär mig nån ny varje år. Det är så gott att ta fram under vintern och förgylla maten med.

Ett perfekt sätt att dryga ut matkontot, de står där ute i skogen alldeles gratis.

Jag brukar oftast bara rensa svampen, skära den i bitar och stoppa i frysen som den är. Har märkt att den blir minst lika god så, som att förvälla eller steka den innan.

Så slipper jag det arbetet två gånger, svampen ska ju brynas innan tillagningen i alla fall.

Jag gjorde också en tomatröra med balsamvinäger till. Ett gott och nyttigt alternativ till ketchup. Syran i tomaterna passar fint till svamppytten.

Svamppytt med Aubergine

½ fint tärnad Aubergine

1 dl strimlad Svamp

3 msk Smör

Havssalt och Svartpeppar

Bryn smöret och stek svampen några minuter så den får färg. Blanda ner auberginetärningarna, bryn dem lätt. Krydda och låt  steka i tio minuter på svag värme, rör då och då.

Tomat i Vinäger

1 ask Ekologiska Cocktailtomater

1 gul Lök

3 msk Smör

1 msk Ekologisk Chilisås

1-2 tsk Vit Balsamvinäger från Saltå Kvarn

Havssalt och Svartpeppar

Dela tomaterna och hacka löken. Bryn smöret lätt, rör ner löken och låt den få lite färg.

Rör så ner tomaterna och låt fräsa med en liten stund. Smaksätt med chilisås, vinäger , salt och peppar.

Låt koka i 15 minuter, till en simmig konsistens. Smaka av om Du vill ha mer syra eller sälta.

Servera rörorna till en god, köttig korv och ett stekt Ekologiskt Ägg.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/07/22/vildsvinskorv-och-svamppytt-och-tomat-i-balsaminager/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Ja det här är väl en rätt för Uffe som gillar svamp.
    Jag har just ätit din päronkeso OJ VA GOTT !!!!!
    En ny favorit som kommer att stå på frukost bordet.
    Ha det så gott
    Kram

    • Hej min Vän. Vad roligt att du gillade min Päronkeso 🙂 Tror nog du skulle tycka om svampröran också. Skicka ut Uffe i skogen så får ni testa 😉
      Ha en fortsatt skön semester. Kramar till er alla.

  2. Tror aldrig jag ätit vare sig vildsvin eller hjort men den där korven såg i alla fall läcker ut. =)

    • Då har du härliga smakupplevelser som väntar. Grillat eller stekt vildsvin är bland det godaste kött jag smakat. Tänker alltid på Obelix när jag äter vildsvin, det ser så gott ut när de helgrillar den vilda grisen 😉

  3. Här i Göteborg har vi plockat massor med kantareller, det har varit ömsom sol ömsom regn här och det har dom nog tyckt om!

    • Hej Martina, vilken lycka att hitta mycket kantareller. Här växer de uppe på fjällen, får se om vi hittar lika bra som i fjol.


Lämna ett svar till Ruttan Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: