Fryst snabbmat
Jag fick en fråga för en tid sen, om enkel mat att förbereda och frysa in.
Mat som kan var bra att ta med på semestern eller att ta fram en dag när orken att laga inte infinner sig. Jag gör ofta sån mat och fryser in en eller ett par portioner.
Då har jag helt plötsligt färdig snabbmat, som bara är att värma i micro eller på spisen.
Vill Du ha tips på en riktigt god Grillad Lax med tillbehör, så titta in på min blogg på Pralin idag.
Det här är den typen av mat jag brukar ta med till stugan. Där har jag ingen el, men i kylbag eller kallkällan, som håller ca 5°, håller sig den färdiglagade maten i flera dagar.
Här nedan har jag samlat länkar till några av mina recept som fungerar alldeles utmärkt att stoppa i frysen för framtida behov.
Komplettera med en sallad eller kokta grönsaker, så har Du något riktigt snabbt att ställa på bordet i sommar.
Du kanske tycker att det låter konstigt med grytor och soppor i sommarvärmen, men jag lovar att det är suveränt gott efter en varm dag. Bara att värma, minimalt med jobb.
Har gjort det ganska enkelt för mig på bloggen den senaste tiden, eftersom jag skriver och lagar så mycket för Anna Hallén’s bok om Energibarn just nu. Recept som bara kommer att finnas i boken.
Så nu får Du passa på att botanisera här och bland all övrig mat jag har i min ”receptbank”. Då kan Du nog hitta lite mer avancerade rätter.
Använd bara sökfunktionen här uppe till höger, om det är nåt speciellt recept Du söker.
Eller skriv in det du letar efter på Google, mina inlägg hamnar ofta på deras förstasida, har jag märkt.
Till exempel min Pepparsås, står som nummer två på deras lista av 124000 träffar. Det gör mig riktigt stolt, att listas så högt upp hos dem.
Kycklinggryta med Bacon och Oliver
Tack så mycket, vad roligt att din mamma kommer ifrån Pargas! Själv kommer jag från Åbo, men jag har varit mycket i Pargas eftersom jag studerade där i 3 år! Jag har faktiskt kikat in på din blogg förut också, dock utan att lämna någon kommentar! 🙂 Alanya känner jag också bra till, jag bodde och jobbade där (som reseledare) i 2 år! De senaste åren har jag bott i Istanbul, men nu är jag precis som dig i Norden och njuter av den vackra och grönskande sommaren här! Man blir verkligen frestad då man klickar in sig hit på din blogg! 🙂
Önskar dig med en fortsatt trevlig sommar!
Hej Laura och välkommen till mitt kök. Det var så roligt att se de fina bilderna från Åbo hos dig. Väcker minnen från barndomen.
Förstår att du tycker det är skönt att lämna storstan Istanbul, så här på sommaren 🙂 Roligt att du gillar min blogg, det känns fint att kunna ha en mix av Svenskt, Turkiskt och Grekiskt kök.
Men oj, hur kan jag ha missat det !!:-S Det är ju alldeles fantastiskt:-) Hjärtliga gratulationer, du går ju mot din dröm? Visst var det så? Massa varma kramar!
Varma Tack-kramar tillbaks till dig, Johanna 🙂 Drömmar är fint att ha, särskilt när de ser ut att börja gå i uppfyllelse. Tack vare Anna Hallén är jag nu en bra bit på väg. Och att 100% Östersund gillade min mat var en extra bonus, nu kan jag börja kalla mig Matskribent mer på riktigt 😉 Jag är så stolt och glad att det börjar bli resultat av min hobby, matbloggandet.
Jag förstår det:-)! Stolt SKA du vara minsann:-D!
Du är för rar du 😉
Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok… http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109
Hej Tobbe. Får väl se om jag har nån tur 🙂
_BOK_?!!! Vad har jag missat egentligen? Brevkurs och allt! Du måste vara mäktigt stolt och det SKA du vara:-) FANTASTISKT:-)
Stort Tack, Johanna. Ja, det börjar röra på sig lite i Höglund’s Kök 🙂 I det här inlägget kan du läsa lite mer om vad som händer.
https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/06/30/sommarkafeer-kring-storsjon/