Smakresa till Jämtland med GPS

Resa genom matkulturen med GPS

Idag lanserar Jämtland/Härjedalen Turism matinriktade resor till vårt län, med hjälp av GPS.

I samarbete med Go Slow Travel, finns paketresor med boende och GPS-anvisningar, så det blir enkelt att ta sig fram bland allt som finns att se och njuta av här i fjällvärlden.

Go Slow är en resebyrå som arbetar i Slowfoodrörelsens anda. Slowfood arbetar för att sprida kunskapen om matkultur och mat som ett sätt att njuta, med alla sinnen.

Den filosofin kan jag helt skriva under på. Ren, njutbar, närproducerad, ekologisk mat blir mer och mer viktig för mig. Det är den typ av mat jag är övertygad om att vi kommer att återgå till, sakta men säkert.

Det är inte hållbart att köpa all mat från stora fabriker, med ingredienser som fraktats runt hela jorden. De flesta av oss har ekonomiska möjligheter att välja den mat som produceras på nära håll, om vi börjar prioritera matens kostnad på ett annorlunda sätt.

Jag ser under mina resor till Medelhavet, att maten där tar en stor del av vardagens utgifter. Där är det självklart att lägga sina pengar på det som både smakar bra och ger livsnödvändig näring, kvalitetstänkandet är också väldigt högt.

Kanske en resa i goda smakers spår med GPS, kan bli nåt för Din semester i sommar? Jag bjuder på några bilder från Jämtland, så kanske Du blir lockad att komma hit.

Vill Du resa genom Jämtland och Härjedalen utan teknik, så har vi förstås mängder av kartor och tips på Turistbyråerna i Jämtland.

Slowfood à la Jämtland

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/06/17/smakresa-till-jamtland-med-gps/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 kommentarerLämna en kommentar

 1. Underbart! Jag vet inte vad som lockar mest, vyerna eller ostarna, min mormor och morfar bodde på en gård med Highland Cattle, de är så underbara.
  Jag hoppas att allt är bra med dig, det var ett tag sedan jag tittade in.
  Sommarvarma (ljumma?) hälsningar Kristin

  • Hej Kristin. Här är allt bra, förutom vädret.. Men jag får ju sitta inne och svara på så här trevliga kommentarer istället 😉 Vad härligt att du fått växa upp med så här fina djur. Får titta förbi hos dig med, det blir inte så mycket surfning i sommarens ljusa tid.

 2. Vilket härligt koncept. Hoppas fler städer tar efter. Det hade ju inte varit helt fel. Men våra semesterplaner är redan planerade. Till nästa år kanske. 🙂

  • Blir riktigt imponerad själv, över allt bra som händer inom turistnäringen här 🙂 Tror det här med matturism är något som kommer att bli stort över hela landet, vore ju bra om landskapen kan samarbeta också. Det gynnar oss alla.
   Välkommen nästa år 😉

 3. Härliga bilder och härlig mat hela veckan! Det är en fantastisk blogg du skapar Birgitta!

  Ha det fint!

  • Tack så mycket, Lena. Roligt att jag kan sprida matglädje så här 🙂 Ha det så bra, du med.

 4. Känner igen en del av dom fina bilderna. Undrar om jag inte stod bredvid.I mitten av augusti blir det en bärresa. Kram.

  • Vilket gott minne du har, kära Syster. Hoppas du kommer ihåg var hjortronstället låg också, eller har ni lagt in det på GPS-en 😉 Dit måste vi igen. Kram LillaSyster

 5. mmm.. det vore något..

  Fast jag vill komma och bli guidad av dig, inte av en GPS, kanske en dag i framtiden..?

  🙂

  • Du är alltid välkommen, Fjällmor. Då blir det bara med karta, jag lovar 😉 Tror du skulle uppskatta allt det goda.

 6. Fina bilder!

  Jag var nyligen i Rom med mina föräldrar. De bjöd mig på en resa till valfri stad i Europa som examenspresent och det fick bli Rom. Snacka om att jag njutit av goda ostar, korvar, kött och skinka!

  Har såklart blivit massor av gott bröd, pizza, pasta, godis och bakelser också men det skulle jag ALDRIG skippa på en sådan resa. De kan verkligen göra bakelser där. Mums!

  Idag har kag dessutom länkat hit till din blogg igen. Från det här inlägget:

  http://traningslara.se/blogg/ha-riktigt-trakigt-och-fa-daligt-samvete-i-midsommar-onskar-aftonbladet/

  • Hej Nicklas. Vilken härlig resa du fick, förstår att du njöt i fulla drag. Självklart ska man unna sig det ibland, jag skulle inte kunna tänka mig att resa till Italien och inte äta deras fantastiska glass 😉
   Roligt att få en länk från dig då och då. På det sättet får många upp ögonen, hur enkelt det kan vara att njuta av god mat, mest hela tiden.
   Ha en skön sommar, nu ska jag in och se vad du skrivit för intressant den här gången. Gillar verkligen dina artiklar, mycket bra information 🙂

   • Ja jag länkar gärna hit! Bara kul att vi kan läsa och länka till varandra. Jag vill ju gärna komplettera mina texter med god och bra mat och det är ju alltid extra bra om jag kan göra det från en blogg där jag dels tycker maten är suverän men där jag även fått tillåtelse av skribenten själv.

   • Vad stolt jag blir över dina ord 🙂 Självklart att vi ska hjälpa varann med att sprida bra mat.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: