Min Mailadress

Du kanske vill skicka mig ett mail nån gång

Nu har jag skrivit ner mina tankar om mat på bloggen 1 år, så då kan det ju vara dags att Du får min mailadress. Har hållit mig rätt så anonym tidigare, men nu kan det vara dags att ge Dig chansen att få tag på mig. Gärna med ett kontrakt på en kokbok eller liknande.

Skämt åsido, det här gör jag för att få veta om Du har några funderingar, tips om hur jag kan förbättra bloggen, saknar något gott recept eller bara vill skriva en rad.

Jag jobbar på att få publicitet kring mina recept och då kan det här vara ett steg i rätt riktning, tänkte jag. Sprid gärna min bloggadress till vänner och bekanta, så att fler får upp ögonen kring det viktiga att äta naturligt god mat. Livet ska njutas och mat är en stor källa till den njutningen.

Att jag på det här sättet fått möjligheten att sprida mina matkunskaper är helt suveränt, jag är verkligen glad över att min blogg blivit så populär på kort tid.

En stor bonus är också att jag kan kombinera matskrivandet med min andra passion,  fotograferandet. Det finns mycket vackert att njuta av därute.

Min adress är: b (@) vinylsvarv.org

Vi hörs./ Birgitta

Published in: on 12 juni 2010 at 16:00  Comments (22)  
Tags: , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/06/12/min-mailadress/trackback/

RSS feed for comments on this post.

22 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej, vill bara tipsa om en bra receptsajt
    http://www.receptbankenskokbok.se

    Kram WJ

    • Hej Jim och Välkommen till mitt kök. Ska ta en titt förbi på ”banken” 🙂

  2. Åh, vad gott med kåldolmar! Men jag föredrar de traditionella, men känner att jag måste pröva svampdolmarna åxå. Skogen är ju som sagt full av svamp.
    A

    • Hej Anette och Välkommen hit. Ja nu är det massor av svamp därute, bara att gå ut och plocka 😉

      • Har nog plockat ca 70 liter rödgul trumpetsvamp, så nu är de torkade och ligger i fina glasburkar där de står på rad i mitt gammeldags skafferi som man kan gå in i. Ska göra svampmjöl av det sista som ligger på tork. Perfekt till svampsoppa.

      • Då har du gott om bra mat till vintern. Så mycket har det inte blivit här, men en och annan svamp i alla fall 🙂

  3. Hej Birgitta!

    Jag har under en längre tid läst din blogg, provlagat dina recept och även läst dina inlägg i Anna Halléns och Kostdoktorns bloggar. Jag tycker att du är en stor inspirationskälla, och alla recept jag provat har varit fantastiskt goda!

    Jag har en fråga till dig: hur pass mycket fett äter du som lågkolhydratare? Jag tycker att informationen är förvirrande och ibland motstridig – ibland heter det att man kan äta obegränsat med fett, så länge man begränsar kolhydraterna, ibland är det kaloritänk OCH högfettskost som gäller (jag har försökt att kombinera LCHF med Viktväktarnas program och redan till lunch hade jag ätit upp hela min pointskvot för den dagen…). Så det vore intressant att få veta vilka dina erfarenheter är! M v h Catti

    • Hej Catti och Välkommen till mitt kök. Vad roligt att höra att du uppskattar min blogg och inlägg hos andra 🙂
      Jag har aldrig tyckt om att räkna, varken kalorier, kolhydrater eller fettprocent.
      Men jag kan skriva ungefär hur en matdag kan se ut. Jag äter ca 2 dl grädde per dag, fördelat i kaffe och mat. ca 50-75 gram smör, olivolja och kokosfett ibland.
      Det blir oftast en ostrulle eller mesost med smör till morgonkaffet eller en smörgås på nåt av mina glutenfria egenkomponerade brödsorter, som innehåller lite kolhydrater. Fett kött, korv, fisk, blir det två mål av per dag, med en del grönsaker till. Crème fraiche med bär om jag är hungrig till kvällen. Lite nötter som mellanmål kan det bli.

      Att äta hur mycket fett som helst eller nolla kolhydrater är helt enkelt inte min grej.
      Jag har också testat Viktväktare, GI, Atkins när jag vägde som mest 95 kg. Det funkade ett tag men sen föll jag tillbaks i pastaträsket 😉
      Nu väger jag under 80 och det känns bra till min längd på 178 cm. Enveten träning gör att jag fått betydligt mer muskler än tidigare, de väger ju också mer. Trivs både med min kropp och min mat numer.
      De hälsofördelar jag fått är mindre ledvärk, bättre ork, mer muskler, lugn mage, bättre sömn, ja listan kan göras lång.
      Hoppas du hittar till din nivå, tror inte det är så bra i längden att mixa de olika filosofierna. Kör med enkel, naturlig mat så kommer du nog att må bra framöver 🙂 Lycka till.

  4. Det är just det vi gillar med din blogg, att du ger tips om hur man kan äta bättre utan att få dåligt samvete för att man ätit en surdegsmacka en dag så länge man mår bra. Att avstå från socker mår nog alla bra av. Själv har jag börjat fundera på om jag är lite känslig för laktos så jag har köpt laktosfri mjölk till mitt kaffe (gillar inte grädde i kaffet och kokosfett blev nog lite för mycket för min mage). En fråga – läste i Annas blogg att du börjat med aloe vera tandkräm utan fluor – var hittade du den?
    Jag har alltid haft jättebra tänder utan hål (inga hål de senaste 25 åren eller så i alla fall) men nu har jag fått tandfickor och lite inflammation som tydligen är början till tandlossning. Ärftligt belastad då min mamma har likadant. Är den aloe vera tandkrämen bra för det också?

    Hälsn
    Cathy

    • Roligt att jag kan sprida en lite sundare inställning kring det här med maten. Det får inte vara överdrifter åt nåt håll, tycker jag 😉

      Jag köper min Aloetandkräm genom en kompis som säljer hemma genom Forever-produkter. Men det finns även på hälsokostaffärer. Tror nog att du skulle tjäna på att testa, för aloe kan ju lindra inflammationer. Min tand och munhälsa är så mycket bättre sen jag började, inte bara hålen som försvunnit. Saliven har också kommit tillbaka 🙂

      • Saliven har jag inga problem med :-), har mycket och det är väl det som gjort att jag inte har hål men ibland tandsten. Just nu använder jag en aloe tandkräm men den innehåller lite fluor. Tandläkarna säger ju att man ska använda fluor tandkräm, men vad är egentligen rätt? Tandhygienisten sa att om man behöver äta antidepressiv medicin kan det påverka genom att ändra bakteriefloran i munnen, muntorrhet som man kanske inte märker. Ska nog prova den där tandkrämen när min tagit slut.
        Hälsn
        Cathy

      • Jag trodde som du på tandläkarna i många år, tills jag började söka information om fluor på Amerikanska sidor. Numer är det många, både läkare och tandläkare som avråder från fluoranvändande.
        Jag trodde att min dåliga tandstatus och muntorrhet berodde på Fibromyalgin, men det lyckades bli bättre. De här förändringarna började innan jag drog ner på kolhydrater och uteslöt gluten helt. Så jag tror det kan vara kombinationen Aloe Vera + inget fluor som gjort den stora skillnaden för mig. Men det är ju som med allt, man ska följa sin övertygelse 🙂

  5. Om någon LCHF bloggare ska ha bok kontrakt så är det ju du. Morsan som har lite fettskräck för att hon de senaste 20 åren blivit indokrinerad med det tycker om just dina recept. Jag har själv följt en massa av dina recept och man blir aldrig besviken.

    http://bigbawscookin.wordpress.com/

    • Tack, Big Baws, för att du tror på mig och min mat 🙂 Och vad roligt att din mamma gillar den också.

      Det är det jag försöker åstadkomma, att sprida tanken kring min mat som något som alla kan äta, njuta och må gott av.
      Oavsett om man gillar tanken med LCHF eller inte, så ska man genom att själv lägga till eller dra ifrån kolhydraterna till den mängd man vill ha, kunna använda mina recept som bas till vardagsmat och fest. Utan att jag kommer med alltför stora pekpinnar.
      Och samtidigt kunna äta ren, naturlig mat utan alltför mycket tillsatser och fabrikstillverkat. Det behöver inte vara svårt att äta bra.

  6. Ja det vore inte alls dumt att öppna mailen en dag och få läsa några rader om att de vill att man ska ge ut en kok- eller bakbok. Det vore rena drömmen. Jag har börjat äta mindre kolhydrater och vad passar då bättre än din blogg! Jag kikar runt lite och letar efter lite inspiration och tips.

    Må så gott!
    Nadja

    • Visst vore det fantastiskt med såna mail. Tur vi har kul med våra bloggar så länge. Roligt också att jag kan inspirera dig till lite nyttigare mathållning 😉 Ha det bra du med, Nadja.

  7. En solnedgång bakom ett fjell eller i havet. Finns det något vackrare? Du är fantastisk på foto.

    Må gott, Birgitta.
    Elin U.

    • Tack, Elin. Visst är det vackert. Med solnedgång alltså, har väldigt svårt med det här att bli fotograferad. Blir oftast någon konstig min.. Står hellre bakom kameran 😉

  8. Läs på bloggen Lantlif om hur hon och en kompis gjort en egen bok utan förläggare. http://lantlif.blogspot.com/ Se inlägget från 8 juni. Kan kanske vara något för dig?

    • Tack för tipset, Anette. Ska gå in och läsa om det. Det vore skoj att få trycka upp mina favoriter 🙂

  9. Du den där solnedgången kan man ju inte klaga på. 🙂

    Varma sommarregnshälsningar!
    (6:e dagen i rad som det regnar här)

    • Det var en av de mest spektakulära jag sett. Med en tydlig aura kring solen. Många bilder blev det 🙂 Hoppas solen lyser över dig snart igen.


Lämna ett svar till Catharine Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.