Marsipangården i Trosa

1-års Jubileum med gott fika

Idag fyller min matblogg 1 år. Inte visste jag när jag gick en 3-timmarskurs och lärde mig hur man bloggar på Eclectic Tech Carnival i Umeå, att jag skulle få så många besökare i mitt kök.

Ett fantastiskt år, stort tack för alla snälla kommentarer och allt beröm jag fått. Det här vill jag ju fira med något riktigt gott, hoppas Du också gillar fin choklad.

Jag har alltid varit väldigt förtjust i choklad av bättre slag. Det är så roligt att intresset för att tillverka fin chokladkonfekt blivit så stort.

Något som är extra roligt, är att vi som äter glutenfritt, kan njuta av nåt riktigt gott till kaffet. Utan att behöva bli hänvisade till en torr kaka, som legat framme länge på ett fat.

Vill Du ha recept på min goda, glutenfria Gräddbakelse, så har jag en repris på den på Birgittas Mat idag. Där skriver jag också lite mer om hur jag lärde mig blogga och mina planer med det fortsatta skrivandet.

Chokladälskarens Mecka

Marsipangården i Trosa används bara Belgisk kvalitetschoklad och det märks på deras fina chokladskapelser. Här tillverkar Kutter Konfekt sina handgjorda praliner.

Den ena ser läckrare ut än den andra, så det var svårt att välja. När jag nån gång ibland äter godis, då är det såna här små konstverk jag väljer. En njutning både för öga och gom.

Miljön är lika fin den, butiken är inrymd i ett gammalt trähus alldeles nära Trosa torg. På övervåningen kan man genom ett fönster se tillverkningen av alla fina konfektbitar och marsipan.

Valet blev en mörk Cognacstryffel med Mintkräm och en Espressotryffel med Marsipan. Vi delade så vi fick smaka båda. Min favorit blev den mörka cognacstryffeln.

Vi tog varsin Cappuccino till, den var mycket god och serverades i gammaldags porslin. Vilken skillnad mot att dricka sitt kaffe ur en pappmugg.

Marsipangårdens uteservering är också den värd ett besök, med ett litet vattenfall och mycket grönt. Hade turen att få se en gråsparv ta sig ett dopp.

Det har varit väldigt roligt att få guida Er alla kring mina favoriter i Sörmland. Nu pockar recepten här hemifrån på uppmärksamhet, så nu blir det Jämtländskt ett tag framöver. Har kvar några stugrecept, men de kommer senare.

Utflykter bland allt det goda vi har i Jämtland blir det också. För här har vi verkligen ett fint mathantverk. Välkommen att följa med på min fortsatta resa och ett gott nytt matår.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/06/11/marsipangarden-i-trosa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 kommentarerLämna en kommentar

  1. Lite i efterskott önskar jag STORT GRATTIS på 1-årsdagen!
    Hälsningar från fröken Dill

    • Tack! Alla gratulationer mottages tacksamt, närän de kommer, Fröken Dill 😉

  2. Jaha jag trodde du bloggat mycket längre än så med tanke på alla recept du har och alla besökare. Grattis Birgitta! Vilket bra jobb du gjort. Bara att kolla bakåt och var stolt!
    Vilket mysigt tips du ger. Gärna mer sånt. Jättebra att ha en lista på smultronställen när man reser. Trosa är så mysigt. Var där för några år sedan. Kanske dags igen. 🙂

    • Tack, Yasemin. Jag är riktigt stolt över att jag fått till den här bloggen, särskilt med tanke på min mycket magra datorkunskaper 😉
      Jag har nog kommit in i rätt tid med mina recept, många söker vår naturliga, gammaldags mat, med få, enkla ingredienser.
      Jag märker på Google hur populär bloggen blivit, många av mina recept hamnar bland topp 10, på första söksidan, så det kommer många besökare den vägen.
      Tycker absolut du ska ta en tripp till Trosa igen och besöka Marsipangården. Jag gillade ditt inlägg om Rosendahl, vi tycker om de här ställena med det lilla extra både du och jag 🙂
      http://yaseminskok.blogspot.com/2010/06/paradisets-lustgard-rosendals-tradgard.html

  3. Grattis på 1-årsdagen 🙂

    • Tack, Veronica. Kul att fylla år 🙂

  4. Hjärtliga gratulationer på ettårsdagen!:-) Tack för att du inspirerar<3

    Och tack för guidningen och de fina bilderna(som vanligt):-)

    • Tack så mycket till dig, Johanna. Det är så kul att bilderna uppskattas. Att fotografera är bland det roligaste med den här bloggen. Att få förmedla det jag tycker är vackert 🙂

  5. Grattis till 1-års dagen Birgitta och som vanligt tack för dina givande inlägg.

    Ha det gott framöver och Trevlig helg!

    • Tack för det, Sökaren. Det är så roligt att höra att du gillar det jag skriver. Det sporrar 🙂 Ha det så bra du med i helgen.

  6. Hjärtliga gratulationer på ettårsdagen.Tusen tack
    för en fantastisk resa i Sörmland. Ser framemot
    matresa i herliga Jämtland.

    Må så gott.
    Elin U

    • Tack Elin. Har varit kul att ha dig med på resan runt Sörmland. Du är ju expert på området 😉 Ha en skön fredag, även om regnet visst öser ner hos dig.

  7. Innerligt varmt grattis till världens bästa Birgitta!

    • Tack snällaste Fjällmor. Vilka härliga varma vindar som kommer från ditt fjäll med den kommentaren 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.