Chilismör till Entrecôte och Champignoner

Äntligen vår!

Lördagen bjöd på ett fantastiskt fint väder här i Jämtland. Balkongen blev lite vårstädad och solstolen åkte fram. Härligt att kunna sitta ute en stund, utan isvindar.

En lång skogspromenad blev det efter solandet, så jag var rätt trött när jag kom hem.

Hade planerat att göra grillspett av en bit entrecôte jag hade i frysen, men hungern hade mer bråttom.

Så istället för att dra igång grillen och göra spett, blev det snabbstekta köttbitar, med lika snabba tillbehör. Smöret tog jag fram innan jag gick till skogs, så det var bara att röra ihop medan köttet stekte.

I en annan panna stekte jag 3 Champignoner, skurna i klyftor, tillsammans med ½ dl grovstrimlad Purjolök i 2 msk Smör. Kryddade lite med Havssalt och Vitpeppar.

Svampen la jag upp runt om på en tallrik och köttbitarna med chilismöret i mitten. 2 Cocktailtomater och en kvist Persilja fick tjänstgöra som garnering och god smak.

En middag som var färdig på under 10 minuter. Desserten gick ännu fortare att fixa. 2 msk Skogshallonsylt ovanpå 1 msk Crème Fraiche i ett litet glas.

Behöver jag tala om att jag var mätt och nöjd efter min middag?

Chilismör

50 gr Smör

1 tsk Chilisås

½ tsk Chiliflingor

1 msk hackad Persilja

Några droppar Worcestersauce

Flingsalt

Låt smöret bli rumstempererat i en bunke. Smula ner chiliflingor och flingsalt. Blanda ner de övriga ingredienserna. Rör smöret riktigt fluffigt.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/05/09/chilismor-till-entrecote-och-champignoner/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

  1. Gud vad lyxigt och gott!

    • Tack Mikaela 🙂 Lite snabblyx blev det i helgen.

  2. Man kan aldrig få för många tips på kryddsmör. Denna variant bara MÅSTE testas!
    I fröken Dills kök

    • Snabb och smakrik. Jag är också väldigt förtjust i olika ”smörer” 🙂

  3. Hej Birgitt! Vilken härlig dag du verkat ha! Här går det i ett, men oj vad det är roligt 🙂 Borde ha hunnit med att plantera om alla kryddväxter idag men det blev en tur med dottern på stan istället! Dessutom verkar inte riktigt värmen vilja komma hit så växterna får stanna inne några dagar till!
    Visst är det så att de enkla maträtterna är oftast de godaste! Ikväll blir det vildsvinsstek och grönsaksgratäng här hos oss 🙂

    • Det var en riktigt fin dag, Sanna. Solen har flödat idag med, men en mer arktisk temperatur. 8 som mest. Men jag kunde sitta i solen en stund ändå, med ullpläden på 🙂
      Vildsvin är en av mina favoriter, njut lite åt mig med, snälla.

  4. God söndagmorgon Birgitta,
    jag tyckte det var en så rörande bild du gav igår
    av nässlorna i myrstacken. Gav mig många minnesbilder
    från egna uplevelser med nässelturer i skogen.
    Tyvärr tål jag inte själv nässlor. Jag tycker att din
    katalogisering av dine recept och berättelserna från
    dina resor blev mycket bra. Lätt att hitta.

    Ha en riktigt bra söndag.

    bästa hälsningar
    från Elin U

    • God morgon till dig Elin. De hade fullt upp att försvara sin stack, de stackars myrorna. Men jag var väldigt försiktig, inga djur kom till skada under fotograferingen 😉
      Vad roligt att höra att det blev lyckat med mina rese och receptkategorier. Tyckte själv jag fick till det bra, så olika länder hamnar var för sig.
      Ha en skön söndag du med.

  5. Hej och God Morgon Birgitta!

    Bra att börja dagen med att läsa din blogg så får man lite hungerkänslor inför frukosten. 🙂

    Så roligt att du tyckte om mina kyrkogårdsbilder. Tack för att du tog dig tid att lämna en kommentar om det.

    Ibland kan man känna sig lite ”udda” när man går omkring med kameran i ”högsta hugg” i olika miljöer. Lite så var det när jag gick och fotade detaljerna till inlägget – och människor passerade förbi.

    Önskar dig en fin Söndag och en bra vecka!

    • God morgon, Sök. De var så vackra dina bilder. Det är det som är det roliga med fotografering, att man kan se detaljer även i det som normalt inte är ett motiv man söker 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: