En liten Dessert

Fräsch efterrätt med lite kolhydrater

Jag äter ofta en liten dessert efter maten, det är något som följt med mig ända sen barndomen. Då får jag inget sug efter något sött mellan målen och blodsockret lägger sig på en jämnare nivå.

Hemma blir det mest bär och här vid Medelhavet brukar tillgången på färsk, lokalproducerad frukt vara stor. Så inte nu på våren, det är mest citrusfrukter eller importerad frukt i butikerna.

Jordgubbssäsongen är i full gång och de är verkligen goda nu. Annars är det mest blom eller kart på fruktträden.

För första gången har jag fått se min favorit Granatäpplet i blom. Otroligt vackra blommor, det tog ett tag innan jag förstod att det var granatäppelblom.

Apelsiner med Kardemumma

1 Apelsin

2 msk Grekisk Yoghurt

Ekologiskt Äkta Vaniljpulver

Nystött Kardemumma

Några Valnötter

Skär skalet från apelsinen med en vass kniv, så att så lite som möjligt av den vita hinnan kommer med. Lägg upp på en assiette med en klick yoghurt.

Stöt kardemumma grovt och strö på apelsinskivorna. Hacka valnötskärnorna grovt och lägg runtom. Häll försiktigt lite vaniljpulver på yoghurten.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/05/02/en-liten-dessert/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. tack för rådet. min tjej ville ha något lätt att avlsuta middagen med ikväll så detta blir perfekt. Jag köper till en liten apelsinchoklad bit från chokladfabrkien till. Trevlig helg. Christopher

    • Hej Christopher och Välkommen in i mitt kök. Roligt att jag kunde inspirera till en god avslutning. Den här är väldigt fräsch 🙂

  2. yes i undersntad light dessert so it is welcome !!! cheers from a sunny paris today !! Pierre

    • Oranges is very tasteful. Especially the one’s in the Mediterranean region 🙂 I am back home in cold Sweden again. But spring is on it’s way, at least here in Stockholm 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: