2,2 kg Färsk Kyckling och ½ kg Sidfläsk från Agia Marina’s Slakteributik

Prima råvaror

På vår söndagspromenad upptäckte vi att slakteributiken var öppen. De flesta Kretensare köper sitt färska kött direkt från slaktaren, i de vanliga mataffärerna finns mest bara charkprodukter.

Det är alltid en upplevelse att se en duktig slaktare hantera sin stora huggare. På mindre än en halv minut hade han styckat vår kyckling på det sätt som jag ville ha den.

I ett litet hotellkök är det rätt bökigt att stycka kyckling, särskilt de av den här storleken. Det är perfekt att få både lår och bröst i mindre bitar, tillagningen blir så mycket enklare. Ett bröst fick vara helt, men det andra kapades enkelt i lagom stora bitar.

Kunden innan köpte 3 kilo skivat färskt sidfläsk, så jag bad om fyra skivor av det också. Bäst att passa på när man har möjlighet att handla så fint kött. Vi fick nästan 3 kilo kött för ca 120 kronor.

De närmaste dagarna kommer Du att få recept på vad jag hittade på av de här bitarna. Det blir mycket gott, kan jag lova.

En del marinerat, för picknick eller grillning. Kycklingbröst med Oliv och Paprikasmörsås. En kycklinggryta med Retsina, Vitlök och Örter. Det är sånt jag lagat hittills, resten åkte portionerat i påsar in i frysen för kommande behov.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/04/21/22-kg-farsk-kyckling-och-%c2%bd-kg-sidflask-fran-agia-marinas-slakteributik/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

 1. Å, vad härligt med riktigt fin kyckling. Jag minns fortfarande en grillad kyckling som jag köpte i Florens för ett antal år sedan. Det var nog den godaste kyckling jag någonsin ätit. Så saftig, så smakrik! Då fanns bara trista broilers i Sverige. Men nu med Bosarps kan det nog vara idé att experimentera fram något som liknar grillkycklingen från Florens. Rätt marinad och långsam, indirekt grillning i klotgrill…
  Funderar fröken Dill

  • Grillad gödkyckling är fantastiskt gott. I Finland säljs såna fortfarande, de väger upp mot 2 kilo. Skillnad mot våra Svenska 8-900 grams..
   Tack för tipset, får testa att grilla i gasolgrillen i sommar 🙂

 2. Helt fantastiskt 🙂

  • Visst är det. Det är såna här inköp som gör mig lycklig 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: