Ägg och Bacon på mitt sätt

Vår stadiga Frukost

Det här är en bild på hur vi har det i stort sett varje morgon. En tallrik med bacon, stekta grönsaker och ägg, får oss att må riktigt gott när vi ger oss ut på våra turer i Agia Marina’s omgivningar.

Förr när jag åt fil, gröt eller smörgås till frukost, hade jag inte alls samma ork att ta itu med dagen. Den här varianten får blodsockret att lägga sig på en behagligt jämn nivå, där det sen håller sig under många timmar.

Det tidiga morgonkaffet tar vi i soluppgången på vår köksbalkong. Med koltrastsång och utsikt över den fina poolen.

Till kaffet en ostrulle med smör, mandel, linfrön och kanel. Sen är det träning en timme, så aptiten är på topp innan frukosten.

Inget sug efter fika ett par timmar senare, så som det ständigt var efter en kolhydratstinn frukost. Då trodde jag aldrig att jag skulle kunna äta något liknande det här på morgonen, men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig.

Bacon till Brunch för 2

8-10 skivor Bacon av bra kvalitet

2 Ekologiska Ägg

3 msk Smör

1 röd Spetspaprika

1 grön Spetspaprika

1 röd Lök

4 klyftor Äpple

Havssalt och nymald Vitpeppar

Börja med att steka aubergine och paprika i brynt smör, lägg sen i lök och äpple att steka mjukt i samma panna. Krydda grönsakerna lätt.

Stek baconet i en klick smör i en annan panna. När baconet är klart, lägg det över grönsakerna och stek sen äggen i baconfettet.

Servera med Majonnäs, lite Ketchup och Bladpersilja. Vill Du inte ha fullt så mycket kolhydrater i Din frukost? Hoppa då bara över äpple, lök och ketchup och ta lite mer av aubergine, paprika och persilja.

En kopp Kaffe med Grädde blir en fin avslutning på frukosten. Som vi kunnat avnjuta på balkongen nästan varje morgon senaste tiden. I skuggan av en stor Benjaminfikus och med utsikt över ett praktfullt Flaskborstträd. Njutmetoden i ett nötskal.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/04/19/agg-och-bacon-pa-mitt-satt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

17 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] som blir riktigt mättande, när Du vill ha omväxling till typiska LCHF-varianter som Ostomelette, Ägg och Bacon, Laxfrukost eller Sardiner med […]

  2. Hej igen Birgitta!

    Jag gick Samariaravinen för några år sedan. En fantastisk upplevelse. Men ganska arbetsam… Det finns flera raviner och vandringar att göra på Kreta som jag ser fram emot.

    Om flygen går som de ska planerar jag en höstresa till Alanya i höst (längtar efter ett turkiskt bad bl.a. ;)) Men Kreta finns kvar och jag hoppas kunna åka dit snart igen.

    Vi kanske träffas nån gång, Birgitta? På Kreta eller Alanya…

    Allt gott!
    Anita

    • Det finns mycket vackert att se, både på Kreta och i Alanya. Vi verkar vara förtjusta i samma ställen 😉
      Tar gärna en tur med dig i Samariaravinen nån gång, när vi är här samtidigt.

  3. Instämmer! Smart med mandel i osten:)

    • Ja, det blir verkligen bra. Lite tuggmotstånd och god smak. Brukar variera med olika nötter. Gott fika 🙂

  4. Hej Birgitta!

    Har nu hittat dig igen 😉 och ser att du är på härliga Kreta! Jag har läst ikapp och förstår att ni har en härlig tid där nere. Jag känner igen de platser du beskriver och inte minst den goda maten!

    Vilket hotell bor ni på i Agia Marina?

    En fortsatt fin vår önskar jag dig!
    Hälsningar Anita i Omsjö

    • Hej Anita. Roligt att du tittar in igen 😉
      Ja, här har vi en härlig tid. Bra väder och lite turister än så länge. Får se hur det går om nya kan komma snart. Vi bor på Elotis Suites, Airtours har dem i sitt program från 23 april. Ett hotell jag verkligen tycker om, med väldigt fina lägenheter av hög standard. Med mycket grönt runt om, som du ser på bilderna.
      Ha det så bra hemma i Omsjö 🙂

      • Hej Birgitta!

        Det ser ut att vara ett trevligt hotell. 🙂
        Jag blev verkligen tänd på idén att hyra en lägenhet några veckor på Kreta under vissa perioder så småningom. Kreta är en favoritö och en perfekt ö för vandringar (har du gått Samariaravinen?) och upptäckter. Mycket historia. Jag var på Kreta senast förra hösten.

        Ha det riktigt, riktigt bra där nere i solen!

        Hoppas hemresan blir utan problem..! (med tanke på flygproblemen just nu)

        Hälsningar Anita

      • Hej igen Anita. Det här är den plats jag mest känt att jag kan tänka mig att bo längre perioder när jag blir gammal. Det är en fin miljö för äldre, de blir respekterade och har en naturlig del i livet. Inte som hemma där de ofta stängs in på ett hem..
        Har inte gått Samariaravinen, varit i för dåligt skick tidigare. Men hoppas kunna göra det så småningom. För en sak är säker, det blir fler resor hit. Om det inte fungerar med flyg så går det ju att åka tåg och båt. Blir nog ett allt vanligare alternativ framöver. Vi får se hur det blir när vi ska hem, alltid löser det sig på nåt sätt. Tills dess njuter vi vidare 🙂

  5. Ser väldigt gott ut!
    Måste säga att det finns två sidor när det gäller allt. Kolhydratkost kan också vara bra. Att äta regelbundet, var 3:je timme, avstå från sötsaker och äta Gi klarar jag mig utmärkt trots att jag äter kolhydrater. har en balanserad vikt och mår bra….så jag tror inte kolhydrater behöver vara dåligt men självklart passar det inte alla.

    kram Louise

    • Hej Louise. Visst har du rätt i det, kosten får oss att må på olika sätt. Jag åt precis som du beskriver, till för ett år sen. Med lågt GI, inget godis och var tredje timme. Men sen jag gick över till ännu lite mindre kolhydrater, så blev min Fibromyalgi mycket bättre. Och särskilt sen jag slutat med spannmål. Men som du ser, så äter jag väldigt mycket grönt istället, därifrån kommer mina kolhydrater numera. Och från en och annan dessert, förstås 🙂 Det är vad som passar mig bäst.

  6. Jag har ju INTE utelämnat kolhydraterna helt ska det dessutom stå. Fingrarna är snabbare än hjärnan, precis som det ska vara på en måndag;-)

    • Jag förstod det, min hjärna blev snabb av frukosten 😉

  7. Det är många som tjatar om att man håller sig så länge och får igång dagen på ett så BRA sätt om man äter gröt. Och visst känns det bra med en så len och mild frukost men HUJEDAMEJ så snabbt man blir hungrig! Gröt funkar däremot bra som lunch, jag har ju utelämnat kolhydraterna helt utan kör långsamma:-)

    Aja, för att komma till saken(brukar ta mig ungefär såhär många ord) så ville jag säga att frukosten såg perfekt ut! Det är en sådan frukost man SKA äta:-)

    Kram på dig, må väl i värmen:-)

    • Förr tyckte jag också det om gröt, men det var innan jag testat den här frukosten 🙂 Må så gott du med, Johanna.

  8. Ja det ser verkligen ut som NJUTmetoden både när det gäller mat och omgivningar.

    Härligt – Tack! 🙂

    • Tack ska du ha 🙂 Vi njuter av allt här nere.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.