Champignonstuvning med Bacon

Svampstuvning till Loukanika och Kyckling

Champignonstuvning med Bacon serveras på många restauranger här på Kreta. Då serveras den i en stor såssnipa med bröd till. Perfekt för en lågkolhydratätare, utan brödet då. Här serverar jag den med Loukanika och Kycklingbröst.

Den här stuvningen åt jag flera gånger i Platanias, när jag var här med min Mamma och Syster i höstas. Som du kanske förstått, har jag blivit väldigt förtjust i den här ön. Tredje gången på ett år som jag är här nu.

Jag tycker, som kanske också märkts, väldigt mycket om blommor. Och det finns verkligen ett överflöd av här.

Maken till grönska får man leta efter. Både vildväxande men framförallt odlade blommor vid varje hus. Både kring hotell och i privata trädgårdar. Så tycker Du om blomster, så rekommenderar jag en resa hit till Kreta.

Champignonstuvning med Bacon

4 stora, välmogna Champignoner

50 gr Bacon

1 röd Lök

2 msk Smör

2 dl Grädde

1 dl vitt Vin

Havssalt och nymald Vitpeppar

Skär champignonerna i halvor och sen i skivor. Skär baocn och lök i tärningar. Bryn smöret och stek svampen gyllenbrun.

Tillsätt bacon och låt även det ta färg. Rör ner löken, sänk värmen och låt den puttra en stund.

Häll på vinet som får koka in, krydda med salt och peppar. Häll över grädden, rör om och låt puttra till en tjock stuvning.

Jag gjorde en sallad på Paprika, Gurka och Äpple med Citron och kallpressad Olivolja till. Som vanligt en kvist Persilja också, gott och nyttigt tillbehör.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/04/14/champignonstuvning-med-bacon/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 kommentarerLämna en kommentar

  1. Att få se Kreta genom dina ögon är en resa i sig, jag håller tummarna för att jag skall få tillfälle att resa dit i framtiden.

    Din champinjonstuvning med bacon tillsammans med kycklingen på bilden fick det att vattnas rejält i min mun – oj, så god mat du lagar 🙂

    • Den här ön är så vacker, så det vore hemskt att inte dela med mig av alla synintryck till alla därhemma 🙂 Roligt förstås att både mat och bilder uppskattas lika mycket.

  2. Låter som du har det underbart! god mat och härligt väder.
    Här är ganska ok med faktiskt, mycket sol de sista dagarna. Underbart med VÅR!

    • Vad glad jag blir att våren kommit till er i Sverige också. Vi stortrivs med sol och värme här 🙂

  3. Jag gillar verkligen svampstuvning! 🙂 Och nä vad mysigt det låter att vara på Kreta!

    • Ja det är verkligen härligt här, Anna 🙂 God svamp har de också.

  4. Åhhh gud vad jag avundas dig!!
    Älskar Grekland och har varit runt på några ställen,dock inte Kreta.
    Nu tittar man inte bara in för de goda receptet utan också för att få en glimt av denna underbara ö!

    Ha det bäst! (det har du ju redan..hi,hi…)

    • Hej Åsa. Vad kul att jag kan fresta med både mat och Greklandsbilder. Är själv väldigt förtjust i den Grekiska övärlden, det har blivit många resor genom åren. Kreta är en nyfunnen favorit, här vill jag bo när jag blir riktigt gammal 😉

  5. Jag har varit på Kreta i just Chania en gång och jag skulle hemskt gärna återvända! Det känns som att ön lyckats behålla det gemytliga och ganska genuina trots alla turister. Inte alls som t.ex. Kanarieöarna där det är lättare att hitta fish´n´chips och ”full english breakfast” än lokala rätter – sånt är urtrist i mina ögon.
    Svamp och bacon är för övrigt en utmärkt kombination. 🙂

    • Precis vad vi kommit fram till. Här framhävs det genuina, med berättigad stolthet. Vi har just kommit hem från en lång promenad med picknick uppe i gamla Agia Marina. Så vackert här med, hoppas att fler turister letar sig upp dit, istället för att bara hålla till nere i turistbyn.

  6. Vilken god mat du lagar!! 🙂 Och Jättetrevlig blogg .

    Har du tid så kolla gärna in min nya matblogg :

    http://min-matblogg.blogspot.com/

    Ha en fortsatt fin Onsdag!

    • Hej och Välkommen in i mitt kök. Tack för ditt beröm, ska titta in en sväng hos dig. Alltid kul med nya bloggar om god mat 🙂

  7. Hej
    Du bjuder på den ena maträtten godare än den andra! Om du tycker din blogg ser lite grönaktig ut så är det min avundsjuka som speglas i den!
    Den här rätten fick mig att vilja äta en stadig frukost men jag får hålla mig till kaffe och macka just nu 😉

    Ha det så härligt!

    • Hej Lena. Då var det därför bilden var lite suddig. Trodde att det berodde på att jag sitter under en jätte till Benjaminfikus ute på balkongen 😉
      Du får testa en sån här frukost nån dag, istället för mackan, jag lovar att det kommer att få dig att må gott. Tack för dina roliga kommentarer, de uppskattas mycket. Ha det så skönt därhemma 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: