Lunch i Gamla stan i Chania

Födelsedagslunch

På fredagen tog vi bussen till Chania för att fira L’s födelsedag. Vi fick en riktigt fin dag med härliga matupplevelser.

Först blev det ett besök i Saluhallen, där vi tog en Grekisk kaffe på en liten fiskrestaurang. Bordsgrannarna, ett par äldre herrar som åt friterade skaldjur och drack Ouzo, bjöd oss på varsin  jätteräka. Så god, det kommer vi att ta när vi åker in nästa gång.

Kaffet blev vi bjudna på av den vänliga krögaren, så det blir ännu ett skäl att återvända till det stället.

Vi tog oss sen en tur ner till den vackra hamnen. Där gick vi förbi alla turistrestauranger och gick upp en mysig liten gränd, Theotokopoulou. Hittade där den lilla tavernan Paradosiako, som visade sig vara ett riktigt smultronställe.

Först delade vi på en riktigt god Grekisk sallad, med en krämig Fetaost. Jag åt sen Stifado, en gryta på Kalvkött som fått koka riktigt länge i Tomat, Lök, Vitlök, Kanel, Nejlikor, Apelsin och Olivolja. Det var bland det bästa jag ätit i Grekland, återkommer med ett recept när jag testat att laga den själv.

Tog en sväng ut i köket för att tacka för maten. Krögaren visade gärna upp sitt kök, men damen som lagade maten var lite blyg. Men hon fick veta att vi verkligen uppskattade hennes kokkonst.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/04/11/lunch-i-gamla-stan-i-chania/trackback/

RSS feed for comments on this post.

15 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] körde en kopia på förra årets födelsedag och firade L på Paradosiako igen, med precis samma mat som […]

  2. Vilken liten pärla till taverna och det vattnades i munnen när du beskrev kryddningen i grytan. Min första ”charter”-resa var till Rethymnon och vi var också i Chaina där jag minns en middag med svärdfisk som var vidunderlig. Och apelsinerna men dom för man äta lite mer sparsamt 🙂
    Hoppas ni har en fortsatt härlig tid på Kreta!

    • Tack, det ska vi ha. Det är verkligen en pärla, som jag hoppas fler hittar till nu. Idag blev det fisk och skaldjurstallrik i Saluhallen, också en suveränt god måltid. Verkligen en härlig stad, Chania 🙂

  3. STORT grattis till dina insatser i Dalatidningen. Nu får fler än vi som är på din blogg ta del av dina fantastiska matbilder och receptsamlingar, har tänkt att jag skulle skriva till dig för länge sedan men tiden går och så tänker man att det är en dag i morgon åxå men nu blev det av….Ha det bra på semestern ser så skönt ut..

    • Hej Marianna och Välkommen till mitt kök. Och ett stort Tack till dig för berömmet. Sånt värmer ordentligt. Bättre sent än aldrig, du vet 🙂

  4. Låter som en fantastisk dag. Det ser så mysigt ut på bilderna, det väcker min reslust 🙂

    Här är det soligt och plusgrader idag så det töar rejält och det är jag så glad över – jag är sjukt less på snö, vinter och minusgrader!

    Fortsätt mys i värmen 🙂

    • Tack Veronica, det ska jag. Skönt att våren kommit därhemma också 🙂

  5. Tack för ett mycket trevligt inlägg!

    Soliga vårhälsningar från Västergötland.

    • Tack, vad roligt att du tycker det 🙂

  6. Så härligt ni har det. Blir lite avundsjuk …

    • Ja, visst är livet orättvist ibland.. Men jag skickar ju lite virtuell njutning hemöver så det jämnar ut sig 😉

  7. Åååhhhh…. Gamla stan i Chania är mitt paradis på jorden…. Fina bilder….

    • Hej Anette och Välkommen hit. Jag har också blivit väldigt förtjust i den fina lilla staden 🙂

  8. Himmel så gott det såg ut!! Längtar efter sol o värme o medelhavsmat :).

    • Du får ta en resa framöver, det är verkligen värt det. Idag är det mulet och bara 16, men vilken skillnad mot hemma i Östersund ändå.. Ska ut på en långpromenad i olivlundarna nu 🙂


Lämna ett svar till Birgitta Höglund's Mat Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: