Vegetarisk Pytt med Taggsvamp och Halloumi

Stekvänlig ost

När jag åkte hem från Cypern köpte jag med mig ett kilo Halloumi. Så det har blivit mycket av den varan i mitt kök nu ett tag. Maken till användbar matlagningsost får man leta efter.

Passar till att steka i skivor, i tärningar, att grilla, som riven i mat, i bröd, i kakor. Allt det här har jag testat nu några veckor. Är väldigt förtjust i både smak och konsistens.

Så om Du, som jag förut, trott att den bara passar att grilla på sommaren. Då har Du lite nya användningsområden att testa.

I en vegetarisk pytt till exempel, blir den riktigt bra. Den ger ett väldigt gott tuggmotstånd och god smak. I höstas hittade jag en hel del röd taggsvamp, den smaken passade fint i pytten också.

Svamppytt

2 skivor Halloumi

1 dl röd Taggsvamp

1 liten Morot

1/4 grön Paprika

1/4 röd Paprika

½ liten, gul Lök

2 msk Smör

1 krm Timjan

Havssalt och nymald Vitpeppar

½ rött Äpple

2 Ekologiska Ägg

Skär halloumi, morot, lök och paprika i tärningar. Dela svampen i mindre bitar. Bryn smöret och stek morotstärningarna några minuter.

Tillsätt lök, svamp och paprika, fräs en liten stund till och krydda. Stek sen med osten, tills den får lite färg. Servera med stekta ägg och äppelskivor.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/03/22/vegetarisk-pytt-med-taggsvamp-och-halloumi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Så gott Birgitta!

    Vet du
    Idag har du fått mig att rodna ända ner i tårna…

    Dina ord vid länken till mig i din nya blogg är… jag saknar ord, blir stum.

    Innerligt varmt tack

    Rodnande fjällhälsningar

    • Det är så härligt att kunna ge berättigat beröm. Det värmer att gå in och läsa en bit vardagslyrik från fjället.

  2. Halloumi är så gott. Jag gillar sältan och hur den gnisslar när man tuggar. 🙂

    • Hej Emma. Precis den gnisslande känslan är det läckraste med den här osten 🙂

  3. Mums! Låter mycket gott. Kan tänka mig att även andra svampar med lite kraftigare konsistens passar, som riskor och champinjoner. Måste snarast prova, har ju torkad Kungschampinjon i förrådet sedan i somras. Och riskor så klart, som jag annars använder till svampsallad.

    • Hej Boman och Välkommen hit. Visst är det härligt med svamp som man bara kan hämta i mängd ute i skog och mark. Låter inte dumt med dina Kungschampignoner, de blir nog riktigt goda i pytten 🙂


Lämna ett svar till Emma Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: