Premiär på Pralin i Dalarnas Tidningar

Sugen på Lördagsgodis? Jag bjuder på en mörk Pralin

Idag gör min matblogg sin debut i lite större sammanhang. Nämligen på Pralin, som är den nya Bloggcommunityn på Dalarnas Tidningar.

Jag blev kontaktad av tidningen för en månad sen och erbjuden att börja blogga hos dem. Det känns väldigt kul att mina recept kommer att nå många nya läsare via tidningen. Nu kan jag börja kalla mig matskribent lite mer på riktigt.

Jag njuter gärna av en mörk pralin ibland, så det passar mig riktigt bra att börja skriva där. Tillsammans med ett antal andra duktiga bloggare som  skriver om trädgård, inredning, gammaldags kakrecept, hälsa, surdegsbröd, mode, mat och annat trevligt.

Den här bloggen fortsätter som vanligt, så länge intresset att läsa den finns hos Dig och alla andra. Vill Du se mig i ett annat sammanhang, tillsammans med mina bloggkollegor, så finns mina recept numera också på ”Birgittas Mat”.

Senaste veckan har jag lagt in lite nya och gamla inlägg där, så det ska finnas lite att välja på så här i starten. Kommer att blanda gamla, populära recept från bloggen, med de nya som dagligen publiceras här. På det sättet får jag tipsa om recept som ligger långt bak i arkivet, till nya läsare. Välkommen att titta in i mitt Dalakök.

P.S. Blev Du sugen på att göra lite lördagsgodis? Eller varför inte redan nu börja göra lite nyttigt godis att lägga i påskäggen?

Här kommer länkar till mina Julpraliner, Mörk Chokladtryffel med Passionsfrukt och Ischoklad med Valnötter.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/03/20/premiar-pa-pralin-i-dalarnas-tidningar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

39 kommentarerLämna en kommentar

  1. (Jag lyckades inte hitta din email, därav så använder jag din kommentar funktion.)

    Jag vill bjuda in dig till vår tävling: Årets Tapaskreatör 2010.

    Sex finalister går till final i Stockholm där en jury bestående av kändisar/kockar väljer ut vinnaren som får ett pris värde 5 000:- plus äran och publiciteten förstås. Det blir även en vin- och vinäger provning i samband med finalen.

    Reglerna är enkla – det gäller att komponera passande tapasrätter till ett Chardonnay vin från Sydafrika. Läs mer om reglerna på länk nedan.

    Tävlingen sker i samarbete med Tasteline och vi hoppas på publicitet från en rad andra medier som förhoppningsvis din blogg kan dra nytta av. Aftonbaldet har lovats förtur för vidare publicering, först och främst fokus på de 6 finalisterna och därefter på det övriga startfältet.

    Vår jury består av Mange Schmidt & Wille Craaford (Artister, matälskare och deltagare i Stjärnkocken), Jürgen Grossmann (Krögare Restaurang GQ Stockholm och sparrisfantast) och Simon Källquist (Sommelier och delägare i Concealed Wines AB).

    Innan den 10:e maj behöver vi ditt bidrag eftersom röstningen på nätet då påbörjas. Om du har några funderingar är det bara att du mailar eller ringer mig på 0737-099 182. Du kan även gå in på vår hemsida för mer info.

    http://www.concealedwines.com/page.asp?pageID=2612

    MVH/

    Calle Nilsson

    Concealed Wines

    • Tack för inbjudan, Calle. Recept är skickat 🙂

  2. Grattis, vad KUL!
    Tycker fröken Dill

    • Tack Fröken Dill. Ja, det här känns riktigt roligt 🙂

  3. ÅH Birgitta!

    Så tokglad jag blir för din skull!

    Du och din underbara mat är värd att nå många, många…

    Tjihoooo!

    Stor Grattiskram från fjällen!

    😀

    • Tack! Vad glad jag blir av det du skriver. Du är som solen som lyser här i Jämtland idag 🙂

  4. SV: Ja, Fiberhusk verkar vara toppen, har dock inte hunnit utforska det så mycket mer än till t.ex. pannkakorna. Däremot har jag gjort en annan upptäckt – POFIBER!!! Där är förvisso kolhydrater i det, men med tanke på dess lätta vikt så kan man göra mycket gott med pofibret, utan att få i sig så mycket kolhydrater. Jag har bland annat experimenterat fram ett muffinsrecept med pofiber nu igårkväll, som faktiskt smakade riktiga muffins! 🙂

    Åh vad roligt att du fått erbjudande om att blogga för dem, grattis!

    • Tack Wellbeing och Välkommen hit. Jag har också använt Pofiber med bra resultat, du hittar recept under #9.3 LCHFbröd. Ska kolla in dina muffins, låter spännande 🙂

  5. Döm om min förvåning när jag kollar statistiken på bloggen och ser att jag fått besök från dt.se. Dalarnas tidingar? Jaha, det är Birgitta. 🙂 Jag vill naturligtvis tacka dig för att du lagt länkar till mina bloggar både här och på Pralin.

    Jag tycker verkligen om ditt tänk kring mat. Sustainable farming som det så vackert heter på engelska. Lokalt, säsongsbetonat och livsmedel av hög kvalité. Kan inte bli bättre.

    En sak jag funderat på lite grann för oss stadsbor är urban farming. Tänk om man kunde använda en del av gräsmattan framför hyreshuset eller bygga till exempel trälådor på asfaltgården för örtodling eller inte så utrymmeskrävande grönsaker? Eller kanske på taken, för de med platta tak, för att försäkra sig mot skadegörelse? Låter inte det som en kul idé för oss stackars stadsbor?

    Stort grattis till uppdraget på Pralin. Jag ser att du redan fått en hel del återkoppling trots att bloggen är väldigt ny.

    Lyckönskningar och kramar,
    Peter I

    • Hej och Tack, Peter. Tänkte väl att du skulle tycka det var lite kul med länken från Dalarna, sen jag läst om ditt fiskeparadis 😉
      Faktum är att din blogg på väldigt kort tid har inspirerat mig väldigt mycket kring det här med Lowcarb.
      Jag har läst en hel del under senaste året, så jag har mycket att jämföra med. Du håller en väldigt bra ton på din blogg, vilket som tyvärr inte är fallet överallt, just i dagarna..

      Idén med Urban Farming tycker jag absolut att du ska vidareutveckla. Har läst att det börjat hända mycket i storstäderna runt om i världen.
      Jag har själv sett en hel del av det i tex Alanya, där odlas hej vilt på varenda grön plätt mellan hyreshusen.
      Så sätt igång och börja så i små lådor i fönstren, så är det bara att plantera ut de små plantorna på balkongen när nattfrosten försvunnit 🙂

      • Hej!
        Här är en länk till ett ganska intressant projekt som skulle kunna passa in under urban farming. Ser riktigt intressant ut om man bor i storstan och har svårt att odla någonstans.

        Projektets hemsida: http://www.windowfarms.org/
        En kort beskrivning: http://www.youtube.com/watch?v=l9jz3j6IITM
        Deras egna ”reklamfilm”: http://www.youtube.com/watch?v=PkCuPrsPn_I

        Lite kul projekt tyckte jag… Kanske är något att testa för en bloggare? 🙂

      • Tack Jonas. Ska skicka dem vidare till Peter som var intresserad att börja odla. Kanske kan få till ett inlägg om det när våren närmar sig. Just nu känns odling rätt långt borta 😉 Kram Moster

      • Också ett stort GRATTIS såklart till samarbetet med Dalarnas Tidningar!

      • Ett stort Tack kära Systerson 🙂

      • Hej Birgitta.

        Berömmet tar aldrig slut. Jag suger i mig såklart. 🙂 Det värmer särskilt att du tycker att jag håller en bra ton på min blogg. Vissa saker man läser är så hårresande att det inte är helt lätt att hålla en objektiv ton alltid.

        Urban farming är väldigt intressant tycker jag. Såg en arkitektfirma som ritat ett hus: http://bit.ly/bMSrpb

        Ska nog höra mig för vad det finns för möjligheter att skaffa en kolonilott. Jag och min mamma hade en lott nere i Malmö när jag var liten. Väldigt fina minnen från den tiden.

        @Jonas: Tack för dina länkar. Ser ut som ett jättekul projekt, windowfarms.

      • Peter I; Tycker vi är lite för dåliga på att ge beröm här i Sverige. Så när jag tycker nåt är bra, så försöker jag säga det. Samma sak, när nåt är alldeles på tok i en del forum, så kan man ju försöka säga ifrån. Jag är så glad att det är en positiv ton här inne, har faktiskt bara fått en elak kommentar sen jag startade.
        Snygg odlingsvariant på din länk.
        Kolonilotter är ju det bästa alternativet för urban farming. Och ett gäng lådor på balkongen förstås 🙂

      • Kul att du tycker det, Birgitta. Och jag håller med, både att ge och ta beröm kan vara lite klurigt i Sverige. Vilket är rätt tråkigt med tanke på hur mycket ett uppmuntrande ord kan sporra. Vi borde vara snällare mot varandra.

      • Vi får jobba på det, att förändra attityden lite 😉

  6. Men åh så roligt:D!!!! GRATTIS! Nu är du på rätt väg:D!

    • Tack, Johanna. Det kanske börjar lossna lite nu 😉

      • Det gör det säkert;-)

  7. Kan bara säga stort GRATTIS!! Roligt att du börjar blogga för DT… nu får jag en anledning att titta in där emellanåt 🙂

    kram Sanna

    • TACK, Sanna. Riktigt kul att du vill följa med på turen till Dalarna också 🙂

  8. Vad roligt. Så detta var nyheten du skrev om mellan raderna för ett tag sedan. Vilken bra utveckling för din underbara matblogg, att nå nya läsare. Vilket bra val Dalarnas Tidningar har gjort. De är bara att gratulera!
    Och för din del så kommer du att få det offentliga erkännande du så väl förtjänar. Lycka till! (Nu lägger jag till den nya länken också.)

    Ha en skön helg.

    • Tack Mollalena. Ja, jag ville vara lite hemlig, innan jag visste hur det skulle utveckla sig. Ska bli kul att se hur det blir med alla nya läsare. Ha det så bra själv och tack än en gång för din fina support, som jag haft glädje av länge 🙂 Kram och trevlig helg.

  9. Så roligt, grattis! Då har jag en bra blogg till att följa.
    Lycka till.

    • Tack Janicke. Såg att du varit på besök i mitt kök i Dalarna redan 🙂

  10. Grattis 🙂
    Jag är så glad för din skull, du är verkligen värd det här. Kram

    • Tack min kära Vän 🙂

  11. Stort grattis! Härligt att ännu fler får ta del av din mat nu – du slår ett slag för folkhälsan! 🙂

    • Tack Gröna Anna, det var fina ord 😉

  12. Grattis Birgitta! Och grattis till alla dina nya läsare! 🙂

    • Tack, Nilla. Så kul att kunna sprida mina matidéer så här 🙂

  13. Grattis! 🙂 🙂 🙂

    Jätteroligt, Pralin har gjort ett mkt bra val för dina recept är inte bara mumsiga utan jag gillar hela ditt ”tänk” med lokal mat …

    Snygg dalahäst förresten 🙂

    • Tack, Veronica 🙂 Du är verkligen en trogen läsare, jag är så glad åt dina uppmuntrande kommentarer.
      Lite ovanligt med vit dalahäst, den här står i min Systers stuga i norra Dalarna.
      Tycker också den är väldigt fin. Trevlig helg till dig.

  14. Hej Birgitta och grattis till ditt nya krypinn!
    Så får jag ta mig tid att läsa ännu en blogg, det skall bli riktigt trevligt och spännande att få följa dig! 🙂

    Själv har jag bråda dagar med ystra jakthundar som höglöper nu. Det är ett evigt pass när man som vi, har en stackars hanhund också 😉
    Våra träningsökter med hundarna ökar så sakteliga nu .. de skall ju vara i toppform inför höstens jakter.

    Ha en fin dag!

    • Tack, Ellinor. Roligt att du är en trogen följeslagare. Förstår att det är fullt upp med hundarna, bra att ha dem som träningssällskap. Så blir både du och hundar i trim 😉

  15. Grattis, vad kul! Jätteroligt!

    Det är ju en dröm att på nåt sätt kunna nå ut till fler läsare, men jag får vara nöjd med uppåt och runt hundra personer på ett dygn. Så länge. 😉 Vet ju inte vad framtiden har att erbjuda.

    Gör dej en fin helg!

    Anmaja

    • Tack, Anmaja. Jag har haft sån tur att det gått bra ända från starten med min receptblogg. Sett ett stort intresse, så nu är det ju extra roligt att jag får skriva på en tidning. Ska bli kul att se vad framtiden har för mig också.
      Lycka till med ditt skrivande, jag tycker om att läsa dina inlägg. Trevlig helg 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: