Strimlad Biff med Curry och Purjolök

Istället för Pastasås

Den här rätten serverade jag under två vintersäsonger i Åre. Då med pasta till hungriga skidåkare, men nu blir det utan för min del.

Jag åt ansenliga portioner pasta till för ett år sen, men de tiderna är förbi. Det blir ju ännu godare att äta en sån här sås med smakrika morötter.

Smörstekt zucchini är också väldigt gott istället för pasta. Eller strimlad,  mjukstekt vitkål. Små broccolibuketter passar också väldigt bra.

Alla recept som Du tidigare kokade pasta till, blir både färgrikare och godare med en grönsak istället. En bonus är att Du känner Dig  mätt och nöjd mycket längre också.

Jag hade taggsvamp i frysen som jag stekte till biffen, medan såsen i Åre innehöll champignoner. Ta vad Du har.

Biff i Currysås

100 gr Ryggbiff

1 dl grovt strimlad Purjolök

1 dl röd Taggsvamp i bitar

1½ dl Grädde

2 msk Smör

1 krm Curry

Några droppar Worcestersauce

Havssalt och nymald Vitpeppar

1 Morot

Strimla biffen och purjolöken. Skär svampen i bitar. Bryn smöret och stek köttet gyllenbrunt. Tillsätt svampen och låt den steka med en stund. Sen ner med purjon.

Krydda med curry, salt och peppar. Låt alltsammans bli brynt, häll så över grädden och lite Worcester.

Låt puttra på svag värme några minuter, bara så den tjocknar. Purjolöken ska inte bli alltför mjuk.

Servera till kokta, smörsvängda morotsskivor. Persilja och finhackad Paprika över.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/03/17/strimlad-biff-med-curry-och-purjolok/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Mmmm såsen ser jättegod ut Birgitta. Det är just sådan sås som inte existerar i turkisk matlagning men som jag måste lära mig. Får prova ngn gång. Vet inte om jag klarar utan pasta dock. Kanske är värt att prova men då ska man väl testa under längre period regelbundet för att se om det gör skillnad på hälsan. Trevlig kväll.

    • Tack Yasemin. Du har mycket att lära ut om Turkisk mat, så det är skoj att kunna bidra med det här istället.
      Du kan ju prova med att byta ut pasta ibland, det kan också göra skillnad. Det är alltid bra att öka på med grönsakerna. Ha en fin kväll du med 🙂

  2. Det låter otroligt gott! Skall nog ta och testa utan pasta, potatis och ris.

    • Hej Tina. Kul att du vill testa med mindre snabba kolhydrater. För mig har det verkligen gjort skillnad i hur jag mår. Sover bättre, mindre värk i leder och muskler. Gått ner några kilo, fått mer muskler utan mer träning än tidigare. Så det finns många hälsofördelar med att prova 🙂

      Ett lästips. En bok som verkligen förklarar hur det fungerar med maten är Martin Ingvar’s, Hjärnkoll på vikten. Håller på med den nu och den öppnar verkligen upp för nya tankar när det gäller hur vi äter och hur vi mår.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: