Pytt i Panna Lowcarb

Pytt utan Potatis

Går det? Ja, alldeles utmärkt. Jag gör ofta pytt på det som finns hemma i kylen. Några stekta ägg till, så blir det en riktigt bra lågkolhydratvariant.

Den kolhydratstinna pytten, som serveras på restaurang eller som köps i påse i frysdisken, är långt ifrån hälsosam. Den från matfabrikerna dessutom med en riktigt dålig bismak av billigt stekmargarin.

Jag läste hos eminenta Kostdoktorn häromdagen, att det är många som tycker det är svårt att hitta på bra vardagsmat. Som inte vill stå mer än 10 minuter för att laga en middag efter jobbet.

Då fungerar en pytt bra, för ofta finns det korv eller kött hemma i kylen hos de flesta som äter LCHF. Ägg, smör och ost är en annan stapelvara som aldrig saknas.

Hos mig finns numer också alltid ett basförråd av grönsaker med lågt GI-värde, som är lätta att variera till min mat.

Nu i vinter är Röd Paprika, Cocktailtomater, Aubergine, Morötter, Lök och Vitkål mina favoriter. Sen kompletterar jag ibland med Zucchini, Broccoli, Blomkål och Champignoner.

Det som då tar lite tid när jag lagar mat, är att skära grönsakerna och steka, koka eller göra en sallad av dem.

Det gör jag medan stekpannan blir varm, sen är det bara att lägga i en rejäl smörklick och steka på pytten, woken, bondomeletten eller vad det nu ska bli.

Här är vad som hamnade i min pytt. Vad har Du i din?

LCHF-Pytt

½ Lammkorv i små bitar

1 msk finhackad gul Lök

2 msk tärnad Paprika

2 msk tärnat Vinteräpple

2 skivor Aubergine, tärnade

2 Champignoner, likaså tärnade

1 skiva Halloumi, ja just det, i tärningar

2 Ekologiska Ägg

3 msk Smör

½ tsk Worcestersauce

Havssalt och nymald Vitpeppar

Bryn smöret, stek aubergine och champignoner till de fått lite färg. Tillsätt korv, lök och halloumi.

Låt steka några minuter, tillsätt sen äpple och paprika. Krydda med salt, peppar och Worcester. Stek färdigt på låg värme, bara nån minut till. Lägg upp på tallrik.

Äggen steker Du direkt i den varma pannan, skär samtidigt upp några Cockltailtomater. Ringla lite Kallpressad Rapsolja och vit Balsamvinäger över. Några kvistar Basilika är gott till.

Så, på inte lång tid alls var en riktigt god och nyttig Pytt i Panna färdig. Tomatsalladen fungerar fint istället för rödbetor och ketchup. Smaklig måltid.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/03/07/pytt-i-panna-lowcarb/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 kommentarerLämna en kommentar

  1. Åh, åh ÅÅÅÅHHH vad glad jag blev när jag hittade din blogg nyss… känner mig lyrisk över alla tips på mat!

    • Hej Kanjagkandu och Välkommen hit. Kul namn, det brukar vara lite av mitt motto också 😉 Hoppas du kommer att ha mycket glädje av mina små tips, sprid dem gärna vidare till andra också 🙂

  2. mmm. pytt

    Det görs på rester och komplettereas upp med grönsaker/rotsaker, halloumi och stekt ägg.

    Standardlunch tillsammans med bottenlöspaj i panna (vilket är nästan samma sak men jag slår en äggsmet över pytten)

    Snygg är den din pytt!

    😀

    Vänligaste fjällhälsningar

    • Tack, min vän. Låter som vi har liknande pyttar i våra pannor 😉

  3. Hemlagad pytt är toppen. Jag har potatis i min, men det blir ju jättegott även utan!
    Tycker fröken Dill

    • Hej Fröken Dill. Så var det hos mig med förr, men med lågkolhydratmaten blir det en del ändringar. Inte så stora, som tur är 🙂

  4. det där gjorde jag igår, vilken tankeläsare du e.. =)

    • Visst är jag 😉 Det är fint att vi har så bra snabbmat i det här landet.

  5. God förmiddag på dig!
    så verkar det som att du kanske lurat mig att testa pyttipanna 🙂

    Jag har aldrig varit vän av den maträtten måste jag erkänna .. dåliga pyttminnen sätter sina spår …

    Din variant ser däremot riktigt riktigt god ut, det blir nog till att prova! 🙂

    • God middag, Ellinor. Det här är lite mer av en gourmetpytt, så jag tror nog du kommer att gilla den 🙂

  6. Vilken härlig snabbmat! Tack för tipset 🙂

    • Varsågod, Martina. Snabbare än så här blir det knappt 😉


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: