Baconlindad Pannbiff med Paprikamajonnäs

En lite finare Pannbiff

Baconlindad Tournedos är riktigt gott, det hade jag ofta på menyn under kocktiden. Jag åt väldigt ofta oxfilé under de här åren, så numera blir det mycket sällan.

Köttfärs är däremot både gott och billigt. Nymald blandfärs av bästa kvalitet kostar ca 65 kr per kilo hos min slaktare. Variationsmöjligheterna är ju också så mycket större med färs än med filé.

En fin pannbiffsmet blir det av att blanda i psylliumfrön och låta dem svälla. Ett bra glutenfritt alternativ och perfekt ur lågkolhydratsynpunkt.

En god majonnässås och en fräsch sallad med färsk koriander, blev ett fint tillbehör till biffarna.

Koriander används mycket här på Cypern. Jag har varit lite skeptisk till den förut. Fick en väldigt stark nudelsallad med mängder av färsk koriander i Thailand för många år sen. Efter det har jag hoppat över den örten, ända tills jag kom hit i fjol.

Smaken på färsk koriander är ju väldigt speciell, lite parfymerad. Men tillsammans med Gurka, Tomat, Citron, Kallpressad Olivolja och lite Flingsalt blir det väldigt gott.

Pannbiff

300 gr Blandfärs

½ dl Grädde

1 Ekologiskt Ägg

½ tsk Worcestersauce

2 msk Psylliumfrön

1 msk Sesamfrön

1 msk grovkornig Engelsk Senap

Havssalt och nymald Vitpeppar

6 skivor Bacon

2 msk Smör

Blanda allt till smeten, rör i färsen försiktigt. Låt stå i kyl och svälla i några timmar. Forma färsen till 6 runda biffar, linda en baconskiva runt varje. Fäst med en tandpetare eller ett avbrutet grillspett.

Bryn biffarna ordentligt på båda sidor, salta och peppra. Låt eftersteka på medelvärme i ca 10 minuter, beroende på hur tjocka biffar Du gjort. Två stycken fick åka in i frysen ostekta till en annan dag.

Paprikamajonnäs

1 dl Ekologisk Majonnäs

½ röd Paprika

1 tsk Paprikapulver

½ tsk Balsamvinäger

Havssalt

Finhacka paprikan och blanda med övriga ingredienser. Låt stå i kylen för att mogna i smaken en stund.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/02/13/baconlindad-pannbiff-med-paprikamajonnas/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej du får en award av mig! Skicka den vidare om du har tid.

    Hälsningar
    Ingrid
    http://www.lill-ingrid.blogspot.com

    • Hej Lill-Ingrid och Tack för awarden. Bloggen tar så mycket av min tid som det är redan, så jag måste tyvärr prioritera bort att skicka vidare. Men det är väldigt snällt av dig att visa att du gillar min blogg 😉

  2. Paprikamajonäs lät spännande!

    • Tack 🙂 Majonnäs är suveränt som bas i såser, fettet lockar fram mycket smaker.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: