Snabb LCHF-Middag

Snabbmat

Efter en lång dag, med många promenader är det skönt att kunna ta till en riktigt snabblagad rätt, som samtidigt mättar bra.

Ost, ägg och salami plus lite grönt, blir en middag som går att laga på under 10 minuter. Den funkar lika fint till frukost, om Du vill ha något riktigt mättande.

Jag har provat att äta lite mindre kolhydrater nu under starten här nere på Cypern, för att se om jag skulle må bättre eller sämre av det.

Det är ju så individuellt det här hur mycket vi mår bra av att äta, när det gäller fett och kolhydrater. Jag känner mig piggare om jag inte drar ner på kolhydraterna alltför mycket har jag märkt.

Så därför kommer jag att fortsätta med mycket grönt och nån frukt, bär och lite honung ibland. Med mycket av de naturliga fetterna från smör, grädde, ägg, ost, fisk, kött och olivolja.

Bröd och andra spannmålsprodukter är däremot helt borta ur min kost. Sen jag började äta på det här viset har jag fått en mycket bättre hälsa. Så att gå tillbaks till min tidigare mathållning skulle vara otänkbart idag.

Om Du har problem med vikt eller hälsa så prova gärna att gå över till mer naturlig mat under några veckor och se om Du mår bättre. En enkel väg att förbättra Ditt mående, som inte kräver mer än lite mer planering i köket.

Grönsaksröra med Salami och Ägg

8 skivor Salami

1 liten Zucchini

½ grön Paprika

¼ Äpple

1 Tomat

2 msk Smör

2 Ekologiska Ägg

4 skivor Ost

Tärna korv och grönsaker, stek några minuter i smöret. Knäck ner äggen i pannan och lägg ost över. Stek på eftervärmen med lock på, tills äggen stelnat och osten smält.

Servera med Sallad och en sås på Majonnäs, Grekisk Yoghurt och Senap.

Vårtecken på Cypern

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/01/26/snabb-lchf-middag/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

 1. Ville bara säga att jag tittade på TV länken du lagt in hos Anna. Vad härligt att allt som vi hört ”andra” säga nu bekräftas av en hjärnproffessor. Hans bok ska jag absolut skaffa nu. Hjärnkoll av Martin Ingvar. Har du läst den?

  • Hej Tjock-chic. Jättebra att få höra honom prata om det här ämnet, han vet ju verkligen vad han pratar om, Martin Ingvar. Har inte läst boken än, den kom ut samtidigt som jag reste. Men ska absolut köpa den så fort jag kommer hem, den kan vi lära oss mycket av 🙂

 2. God Morgon Birgitta! .. eller snarare god förmiddag kanske 🙂
  Det där är vad jag skulle kalla husmanskost!

  Jag kan bara konstatera att jag känner som dig vad gäller kolhydraterna.
  Lite frukt, lite rotsaker och lite surdegsbröd ibland .. det gör mig mera välmående 🙂

  Ha en fin dag!

  • Det är skönt när man kommit på vad som är en bra nivå, när det gäller kolhydraterna. Det är betydligt enklare och trevligare än förr, när man försökte räkna kalorier. Frukt och rotsaker i måttliga mängder är bara bra, man får inte bli för strikt och rädd för alla kolhydrater, tycker jag.
   Ha det bra du med, här fryser vi idag. 5 grader i natt, nu bara 10. Burrr..


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: