Nästan som på Kinakrog
Idag blir det ingen Medelhavsmat utan mer åt det Asiatiska köket. Sötsur sås på kinesisk restaurang är ju riktigt gott, men inte så bra om man vill äta lite kolhydrater.
Istället för att använda socker, som är en stor del av innehållet hos den köpta sötsura såsen, så använder jag den naturliga sötman i färska plommon. Tillsammans med lite honung och citronsaft blir det en en simmig sås, med god sötsur smak.
Den här gången blandade jag i strimlad karré i woken, men den passar väldigt bra till fisk eller räkor också.
Jag gjorde en sallad till på finstrimlad Vitkål och lika delar Kallpressad Olivolja och Citronsaft, kryddat med bara lite Havssalt. Vitkålssallad är ett bra tillbehör, istället för ris, när man äter LCHF.
Wok med Sötsur sås
200 gr Fläskkarré
1 Morot
1 liten Lök
1 liten Zucchini
10 små Broccolibuketter
2 Plommon
Smör till stekning
Havssalt och nymald Vitpeppar
Marinad till köttet:
Saft av en Citron
2 msk Olivolja
2 tsk Honung
½ tsk Worcestersauce
Strimla köttet och blanda med marinaden. Ställ in i kylen några timmar. Skär grönsakerna i jämnstora bitar och plommonen i tunna klyftor.
Bryn smöret och stek köttet i omgångar, spara marinaden. Lägg köttet i en gryta, fyll på med grönsakerna eftersom. Häll över marinaden, som köttet får puttra i. Börja med att steka morötterna, sen zucchini, broccoli, lök och plommon.
Servera med några klyftor Plommon, Bladpersilja och Vitkålssallad.
Wok med sötsursås är ju bara så himla gott. Spännande variant på såsen måste jag säga.
Hej Jessica. Kul att du gillar mitt recept. Det gjorde vi med 😉
Sötsur sås! Var länge sen jag åt, det är ju jättegott! Härligt recept och härliga bilder 🙂
Tack, Anna. Det är väldigt gott, särskilt när man gör den själv på det här viset 🙂