Korvgryta från Cypern

Korv med vuxen smak

En korvgryta behöver inte alltid vara barnvänlig mat. Även om många barn säkert skulle tycka om den här, så är ingredienserna lite mer åt vuxna smaklökar. Jag köpte Loukanikakia hos slaktaren. En mycket smakstark, smal korv, liknande vår ölkorv.

Vitlök, tomat, paprika, örter, oliver kanel och vin, är alla typiska smaker för Medelhavsmat. En sallad med stark Feta och en vitlöksyoghurt kompletterade min korvgryta. Ett glas rött passade också riktigt bra till.

Cypriotisk korvgryta

3 Loukanikakia, smala, rökta korvar typ ölkorv

½ gul Lök

½ grön Paprika

1 Tomat

10 svarta Oliver

2 Vitlöksklyftor

3 msk Olivolja

½ tsk Paprikapulver

½ tsk Timjan

½ tsk Kanel

1 dl stark, Ekologisk Buljong

½ dl Rödvin

Skär korven i bitar. Hacka lök, paprika och tomat och riv vitlöken fint. Skär loss köttet från oliverna och strimla det.

Värm oljan och fräs korv, lök och paprika några minuter utan att ta färg. Rör ner kryddor, tomat och oliver, häll på vin och buljong. Koka upp och låt puttra på svag värme i 45 minuter.

Servera med strimlad Sallad, Fetaost och Paprika. Jag gjorde en Vitlöksyoghurt till. Riv en vitlöksklyfta ner i 2 dl Grekisk Yoghurt, smaksätt med lite Havssalt. Kallpressad Olivolja och Balsamvinäger på salladen.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/01/14/korvgryta-fran-cypern/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

  1. Köttig korv av hög kvalitet är verkligen ingen dålig mat. Liite svårt att få tag i, men inte omöjligt.
    Hälsar fröken Dill

    • Det är tur att det blivit ett stort intresse för råvaror av hög kvalitet. Då blir det lättare att hitta guldkorn även bland korvarna 🙂

  2. Åh det där är riktig härlig semestermat det!
    Ser Gudagott ut på tallriken ..
    Och med vitlöksyoghurt och rött vin till _ har du redan smält mitt ”mathjärta” 🙂

    • Tänkte väl att det skulle vara fler än jag som älskar sån här mat 🙂

  3. Himmel så gott det där ser ut! Jag har aldrig tyckt om korv, tills jag blev ”vuxen” och upptäckte att det finns massor av utländska köttiga, kryddiga korvar med underbar smak. Falukorv är fortfarande ingen hit.

    • Tack, Anna. Jag är en riktig korvfantast ända sen jag var liten. Då var det mest falukorv, men nu har jag också blivit vuxen i smaklökarna 🙂

  4. Det här receptet skulle nog hela min familj gilla, stora som små 😉

    • Vad bra att du har matglada barn, Emmy 🙂

  5. Fetaost på plats i Grekland, kan inte bli bättre 🙂

    • Ja, här är det Medelhavskost på plats 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: