Fläskkotlett med Rosmarinkryddad Morotssallad

Compact living

Nu har vi kommit i ordning, hemma i vår lilla lägenhet. Varit iväg till slaktaren, Piggy Butchery och till grönsaksbutiken. Som Du ser på bilden är köket verkligen smått, men det är kul att laga mat ändå. Det behövs inte så stora ytor, för att få till bra mat när råvarorna är fina.

Slakteributiken, som ligger en bit upp i byn, har fantastiskt fint kött. Kotletterna styckades medan jag väntade, blandfärsen maldes av en bit fint griskött och en bit nöt.

Det är skillnad mot att köpa köttfärs som paketerats upp till en vecka tidigare. Jag hoppas och tror att det kommer att bli fler manuella charkdiskar hemma också, vi konsumenter börjar bli mer kräsna.

Jag gjorde en fräsch morotssallad till med smaker som harmonierar fint med fläskköttet.

Hittade en majonnäs utan tillsatser som fungerar bra här där jag inte kan göra egen. Vill Du göra en själv, så har jag fler recept under #1.2 Kalla såser.

Köttet var väldigt gott, men jag fick spara en bit till en annan dag. Den här typen av mat mättar ordentligt, så jag klarar inte så stora portioner längre.

Fläskkotletter med Morot, Äppel och Valnötssallad

2 Kotletter à 400 gram

2 msk Smör

Havssalt och nymald Vitpeppar

1 Morot

½ Äpple

10 valnötskärnor

1 msk finhackad Rosmarin

½ dl Majonnäs

½ dl Grekisk Yoghurt

1 tsk pressad Citron

Havssalt och nymald Vitpeppar

Riv moroten grovt. Skär äpplet i tärningar och hacka nötterna grovt. Blanda med morötterna och häll på citronsaften. Krydda och rör ner majonnäs, yoghurt och rosmarin. Låt stå en stund, smaka av om det behövs mer kryddor.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/01/12/flaskkotlett-med-rosmarinkryddad-morotssallad/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

  1. Kotletterna ser jättegoda ut. Och ni verkar ha det bra på Cypern. Skönt att slippa de iskalla vindarna här hemma.

    • Det är så skönt att kunna tillbringa kallaste vintern här. Kropp och själ uppskattar det verkligen 😉

  2. Vilka kotletter!!! Mums säger jag bara 🙂

    • Visst är de fina 🙂

  3. Trots att jag inte är någon stor grisätare måste jag säga att de kotletterna verkligen såg goda ut! Fläskkött måste vara pinfärskt för att smaka gott.

    Vad underbart med 25 grader varmt!

    Hälsningar från fröken Dill

    • Jag håller med om det, Fröken Dill. Riktigt färskt så är fläskött verkligen br. Färskt är lätt att hitta här, men än så länge har jag bara hittat ett paket bacon utan massor av glutamat och annat. Men jag letar vidare. Ha det bra därhemma med 🙂

  4. Den där råkostsalladen lät både mättande och frisk på samma gång:)
    Det får bli något sånt till vår kycklingmiddag idag!
    jag hittade Bosarp kyckling i vår konsumaffär, dock fryst, men skall bli spännande att smaka den.
    Då passar säkerligen en sådan sallad:)

    • Det blev en riktigt god sallad, passar nog fint till din kyckling också. Blir en hel del sallader här i värmen 🙂 Bosarp’s är bra, fint att det finns omarinerade kycklingar även i frysdisken.

  5. Vilka härliga kotletter, mums!

    • Det är lite storlek på dem här. Glada grisar, känns på smaken 😉


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: