Kokosdessert x 2

Två små goda LCHF-desserter

En liten dessert förgyller tillvaron och är bra mot sötsug mellan målen, tycker jag. Har man något litet sött att se fram emot, så är det lättare att avstå från frestelserna under dagen.

Förr åts det ofta en bär eller fruktdessert efter maten, det är en tradition jag tycker vi kan börja med igen. Läsk och godis förekom mest på lördagarna när jag växte upp på 60-talet, men en efterrätt fick vi ofta.

Banan i Kokostosca för 2

1 liten Banan

½ dl Kokosflingor

2 msk Smör

1 tsk Pinjehonung

1 dl Grädde

Skär bananen i skivor och doppa i kokosflingorna. Bryn smöret lätt och lägg i kokosbananerna. Ringla lite honung över och stek gyllenbruna på båda sidor. Häll grädde på fat och lägg bananerna på.

Nästa dessert kom till en kväll efter en god middag. Hade lite hemgjord Chokladsås och Kokosgrädde i kylen. Det blev en riktig njutning, tillsammans med några nyknäckta Valnötter. Här finns receptet på Chokladsås.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/01/06/kokosdessert-x-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

  1. Det där är inga LCHF recept men de såg ju goda ut i alla fall..

    • Hej och valkommen hit. Som dessert funkar det fint aven med banan ibland. I alla fall hos mig, men det ar ju individuellt 🙂

  2. Vilken toppen efterrätt, kokostoscan alltså! Annars är chokladmousse på mörkchoklad med lite hallon i botten en toppen bra lchf-efterrätt, bara äggulor, choklad och grädde!

    • Choklad mousse med hallon låter som en hit 🙂

  3. Mmm… jag brukar ringla sirap, lite farinsocker och chokladbitar över halverade bananer i en ugnsform och grädda en stund. Så otroligt gott med glass. Kan också göras sommartid i foliepaket på grillen 🙂 Ska prova din kokos-variant nästa gång ugnsbanan-begäret blir för stort 🙂

    Hälsningar,
    Malin (på Malins Mat)

    • Hej Malin och välkommen hit. Det är riktigt gott med varma bananer, brukar grilla dem direkt med skalet kvar på sommaren.
      Tittar in hos dig framöver, har just kommit igång med datorn nu, nere på Cypern 🙂

  4. ojoj, ser verligen gott ut. Pinjehonung har jag aldrig hört talas om. Skiljer det sig mycket från vanlig honung och var i så fall kan man hitta det?

    Ha det bra!

    • Hej Martina. Pinjehonung finns gott om kring Medelhavet, den har en liten smak av kåda som är mycket god. Inte så söt som vanlig blomhonung.
      Butiker som säljer utländsk mat brukar ha den, men även på Kvantum har jag sett den.
      Ha det fint du med, därhemma i kylan 🙂

  5. Det lagas så mycket gott hemma hos dig! Man vill testa allt… Att det finns så mycket nyttigt som är så gott! Kram.

    • Tack Emmy 🙂 Det är det som är så kul, att kunna visa att det går att kombinera det som är nyttigt med det som är gott.


Lämna ett svar till Martina Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: