Varmrökt Köttkorv med Rödkål och stekt Ägg

Lättlagad Nyårsdagslunch

Är Du som jag lite trött på att laga mat nu efter allt julstök och firande? Då passar det fint att äta upp rödkålen från julbordet, med en riktigt god korv till.

Jag köpte Ekologisk Köttkorv från Hallquist Gård i Fåker, på Jamtli’s Julmarknad. En riktigt smakrik, köttig korv som var väldigt god ihop med min Rödkål. Gynna lokala producenter på Din ort, istället för att köpa fabrikernas korvar.

Ett stekt ekologiskt Ägg och några skivor Äpple till, så var en snabb lunch färdig. Ja, efterrätt blev det ju också, men den kom inte med på bild. En liten skål med Björnbär och Grädde kompletterade måltiden.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/01/01/varmrokt-kottkorv-med-rodkal-och-stekt-agg/trackback/

RSS feed for comments on this post.

15 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej.
    Var ju tvungen att komma hit och titta runt lite. Trevligt här och jag har redan bokmärkt din pepparsås!
    Ha det bra! / Lena

    • Hej Lena och Välkommen till mitt kök. Roligt att du trivs. Du får gärna titta in igen 🙂

  2. Gott Nytt matår hälsar Mimmi!

    • Tack detsamma, Mimmi. Det blir ett fint år 🙂

  3. Gott Nytt År på dig Birgitta!
    Ja, lite trött är man ju nu på all julmat och nyårsmat och det ska bli riktigt skönt att börja äta ”normalt” igen.

    • Tack detsamma, Martina. Det är alltid kul med helger, men ack så skönt när det blir vanlig vardag igen 🙂

  4. Tack för dina råd! Då ska jag dyka ner i ditt arkiv. 🙂

  5. Hej Birgitta Tack för att du delar med dig av din fina matlagning!
    Jag har fullt upp med småbarn och är eländig på att planera och laga mat men vill bli bättre. Har du möjligen någon/några veckomenyer med dina mest enkla recept?
    Vänliga hälsningar Helena

    • Hej Helena och Välkommen hit.
      Hoppas kunna hjälpa dig att få till matlagningen med mina recept. De flesta är väldigt enkla, så det är bara att titta in i nån av de olika kategorierna här på sidan. Har ingen speciell veckomatsedel, tyvärr.
      Jag lägger bara in recept på mest min egen vardagsmat, så sök dig tillbaks på tidigare månader. Nu kring jul har det ju varit lite speciell mat, men annars är det enkelheten som genomsyrar min matlagning.
      Ett tips är att ta några minuter varje kväll och fundera på vad du ska laga dagen efter. Och ta fram det som är fryst. Kanske lägga 15 min på att förbereda grönsaker som ska hackas dagen innan. Då är det enkelt att ta fram när du ska börja förbereda middagen.
      Så gjorde jag under de åren jag hade svår värk och trötthet. På det sättet blev det inte lika jobbigt när maten skulle lagas.
      Lycka till och kom gärna tillbaks för inspiration 🙂

  6. Hej Birgitta! Tack för ett fint blogg-år 2009 och jag ser fram emot ett nytt spännande år med dig och din matblogg! Önskar dig också en god fortsättning och stort tack för alla fina kommentarer du lämnar! Tusen tack och stor kram från Öland kommer här! 🙂

    • Tack detsamma, Linda.
      Det har varit ett riktigt roligt bloggår, både här på min egen och att jag fått bekanta mig med en del favoritbloggar 😉
      Jag var ju helt grön inom bloggande för ett halvår sen, hade knappt sett en blogg innan jag började skriva…
      Men nu vet jag vilken otrolig matglädje som finns runtom i landet. Vi ses i bloggosfären 🙂
      Kram från ett vintrigt Östersund

  7. Tack Birgitta för kommentaren och välkommen till mig. Du har en fin blogg som jag ska kika mer på. Ska även kolla länken du skickar mig och hoppas jag kan få en hyfsad översättning genom google. (Jag är skämmigt dålig på engelska).
    Go´ forts på nytt år!
    Anmaja

    • Hej Anmaja och Välkommen till mitt kök. Jag hittade till dig via Anna Halléns blogg. Jag återkommer och läser mer, det var verkligen en intressant artikel du hade inne om LCHF på 50-talet. Den traditionella maten var ju rätt fet innan fettskrämdheten slog till över världen.

      Länk till Clark och Ninas hemsida och nya blogg, finns i min lista, Lowcarb Lifestyle och Left Coast LCHF är mycket läsvärda.
      Kul att du gillar min blogg också 😉

  8. Önskar dig en god fortsättning på det nya året

    • Tack detsamma, Nadja 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: