Gammalt möter Nytt i Turkiet

Traditionellt klädd man säljer Ada Cay/Salvia-the i en av Alanyas nya exklusiva boutiquer

Gamla traditioner hålls vid liv

Utvecklingen har gått otroligt fort i Alanya och övriga Turkiet de senaste åren. Från att för 6 år sen, varit en liten småstad med 60 000 invånare, är den nu uppe i 94 000. Det märks inte minst på alla nya byggnader och på den ökande biltrafiken.

Jag har gått runt i stan en hel del med kameran i höst, här kommer lite bilder som tydligt visar den förändring som håller på att ske. Det är en stor del av charmen här, att det gamla, traditionella livet fortfarande tar sån stor plats.

Jag hoppas verkligen att det gamla sättet att leva inte försvinner.

Nomadkvinna under flytt uppe i Taurusbergen. Hela bohaget fick plats på två släpvagnar efter traktorn.

Han ser ut att sitta ganska säkert, den fina gamla mannen i mössan.

En bild av Fiskelycka

Getter säljs inför den stora Offerfesten Kurban Bayram

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/11/27/gammalt-moter-nytt-i-turkiet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Vad trevligt att följa din resa och matrecept från Turkiet. Vi åker dit nästa söndag, vår första semester i Turkiet. Jag har varit lite nervös frö resan och med maten för när vi var i Eygten hade jag problem att hålla mig mätt och fick i mig för många kolhydrater och gick upp i vikt. Men dina texten lugnar mig, tack!

    • Hej Ann-Marie och Välkommen hit. Hoppas ni kommer att trivas lika bra som vi 😉
      Det är verkligen ett mycket trevligt land, både matmässigt och på alla andra sätt.
      Hör gärna av dig när du är hemma igen och tala om hur det gått 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: