Turkisk Korv med Ägg

Kangal Sucuk ve Yumurta

Kangal Suçuk från HacIince

Äntligen har jag hittat en god korv, som inte är för stark för en försiktig Svensk. Turkarna har lite annan typ av korvar än vad vi är vana vid, ofta väldigt starkt kryddade med chili och spiskummin. Eller den andra varianten, typ grillkorv av kyckling, som knappt smakar någonting.

Att röka kött och korv är inte alls vanligt här. Konstigt nog, eftersom det borde vara en bra konserveringsmetod i värmen.

Den här korven, Kangal Sucuk från HacIince, smakar riktigt gott, av kallrökning och med bara lite chilihetta. Den är gjord på 100% kalvkött.

Jag stekte några olika ägg till, testade dem från butik med dubbla gulor, mot dem jag köpt av en tant från bergen på marknaden. Marknadstantens vann smaktestet klart. De hönorna får gå omkring och äta det en höna är gjord för, till skillnad från dem som hålls i trånga burar på hönsfabrikerna.

Smörstekt Paprika, Avocado, Färskost och några kvistar grönt till.

Turkisk Korv/ Kangal Sucuk och Ägg från frigående höns

 

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/11/17/turkisk-korv-med-agg/trackback/

RSS feed for comments on this post.

13 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej Birgitta!

    Nu är min äggtext klar och din rätt finns i bild med länkar till både din huvudsida och just det här receptet. tack igen!

    http://traningslara.se/blogg/agg-ett-fantastiskt-livsmedel/

    • Hej Nicklas. Roligt att du tyckte att min äggrätt passade in.
      Har läst din artikel om ägg och dess nyttighet nu. Mycket bra skrivet, både delen om ägg i mat och den näringsmässiga biten.
      Rekommenderas varmt till alla som tycker om ägg, men även till dem som har blivit skrämda för kolesterolet.

  2. […] (Länk till Birgitta Höglunds matblogg har du här och receptet på måltiden i bild finns här) […]

  3. Hej Birgitta!

    Jag håller på och skriver ett inlägg om ägg för närvarande och kollade din blogg efter lite bra bilder. Jag tänkte höra om det är okej att jag i den texten använder den här bilden och länkar hit?

    /Nicklas

    • Hej Nicklas. Det går jättebra, det är kul om fler hittar hit. Fick en väldigt massa besök igår efter inlägget om gammaldags mat hos Kostdoktorn. Så det var bra du skrev en kommentar om energybars kontra älgkött 😉
      Det känns fint att kunna sprida kunskap om gammaldags matlagning, kanske inte så många som känner till sånt idag.

      • Tack för det Birgitta!

        Då kommer den användas i texten! Har jag din tillåtelse att i framtiden använda fler av dina rätter om jag skriver ett inlägg där en illustration av en måltid är på sin plats?

        Självklart kommer jag alltid nämna bloggen med länk.

      • Kul. Du har min tillåtelse att använda mina bilder, jag är glad att du gillar dem 😉 Jag ska lägga till en länk till Träningslära i min blogroll, det finns mycket intressant att fördjupa sig i där. Fortsätt så 🙂

  4. Intressant med smaktestet, det gick ju bra att hålla isär de olika äggen eftersom en av dom hade dubbla gulor 🙂

    Jag brukar försöka köpa ekologiska ägg själv, inbillar mig själv att dom är mycket godare 🙂

    • Hemma är det bara ekologiska ägg som gäller numer. Här har det blivit både för gillar verkligen de här med dubbla gulor i omeletter.
      De jag köper på marknaden är väldigt små, men med riktigt god smak och där vet jag att hönan lever ett gott liv på landet 🙂

  5. och innehåller mycket vitlök!
    Hälsningar från Umeå…

    • Hej Alp och Ege’s Anne och Välkommen hit. Mycket vitlök och lite styrka, en perfekt frukostkorv. Hoppas du gillar min tolkning av den Turkiska maten 😉

  6. Korv är gott:)

    • Att det är. Börjar längta efter Falu och Forbondekorv nu 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: