Morgonkaffe i ösregn

Kaffe med Grädde till en Ostrulle med Kanel och Valnötter

Regn och Åska

Det värsta regnvädret på länge har dragit in över Alanya. Ett massivt lågtryck med kalla vindar från Turkiet, har parkerat över Taurusbergen. Där krockar det med varma vindar från Afrika, som blåser in över havet.

Däremellan befinner vi oss just nu, med ett väldigt blött väder som sällskap. Enligt vädersidan www.yr.no ska det komma 120 mm regn idag. Det har pratats om ovädret flera dagar på Turkisk TV, det är nåt riktigt ovanligt på gång.

Vi har laddat upp med mat, så vi inte ska behöva gå ut förrän det är över. Som tur är har vi det varmt och skönt i vår vindsvåning, där vi hör hur det dånar på taket.

Vårt morgonkaffe dricker vi som vanligt när minaretutroparen sjunger sin morgonbön. Grädde, Pinar’s Krema, i kaffet och en ostrulle med god fyllning gör oss ännu varmare i ruggvädret.

Ostrulle med Valnöt och Kanelfyllning

2 skivor Ost, Pinar’s Kasar Peynir

2 skivor Smör, Pinar’s Tereyagi

1 nyknäckt Valnöt

Kanel

Sesamfrön

Hyvla smör och lägg på ostskivorna. Strö över kanel och sesamfrön. Lägg på en valnötshalva på varje skiva och rulla ihop. Det här blir ett riktigt gott kaffebröd får Dig som föredrar lite kolhydrater. Helt utan mjöl och socker, men med smak som liknar en kanelbulle.

Som Du förstår, så står Pinar’s mejeriprodukter högt på min favoritlista. Det är stor skillnad mellan de olika märkena här och det lönar sig att betala några kronor mer för ett bra märke.

Åskväder en tidig morgon över Alanya, Turkiet

Åskväder en tidig morgon över Alanya

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/11/04/morgonkaffe-i-osregn/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Det ser helt underbart ut! Har hört att det varit världens busväder i Alanya men jag kan ändå inte vänta tills nästa gång jag ska åka dit. Jag berättade för dem på Alper Leder att jag nämnt dem för dig så om du går dit så vet dem vem du är.
    Tycker du att det funkar bra med krema? Jag har märkt att den ibland kokar bort.. Har du t.ex. gjort en grönsaksgratäng eller dyl och gjort äggstanning med krema? Funkar det?
    Härligt att läsa dina recept och se alla underbara bilder! Du inspirerar verkligen. Hälsningar Maria

    • Tack för det, Maria. Jag får gå dit en sväng innan jag far hem, men i dagsläget lägger jag bara pengar på mat 😉
      Jag köper Krema på litersförpackningar, den är bättre än de små 2dl-förpackningarna. Kanske kan vara värme behandlingen av förpackningen som gör dem olika? Jag har bara 2 kokplattor på vårt lägenhetshotell, men jag skulle tro att det går fint med gratänger i ugn. Såserna blir i alla fall suveräna och den går bra att vispa med stavmixern. Jag har gjort en ostkaka på Beyaz peynir, med grädde och ägg i stekpannan, det funkade fint. Recept kommer så småningom på den. Ha det bra./ Birgitta

  2. Det ser underbart gott! Måste testa så fort jag har en ”mjukost” hemma igen. (Idag ligger bara en Krutrök i kylen, och den typen av ost är ju minst sagt lite svår att få att hålla ihop när man ska rulla rullar…)

    • Det får du göra. Krutrök är himla gott, men kanske inte så tidigt på morgonen 😉 Rullbarheten är ju lika med noll, men en skiva med lite smör och bara en valnöt skulle nog sitta fint till ett glas vin.


Lämna ett svar till Birgitta Höglund's Mat Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: