En dag med LCHF

Omelette med Alanyabananer, Kyckling och Cachewnötter

Är det trist med LCHFmat?

Ja, det verkar som om en del tycker det. En del kommentarer som jag läst hos Kostdoktorn, speglar en bild av LCHF som jag inte känner igen.

Att det är en kosthållning med bara feta, smaklösa rätter, utan variation. Jag har ätit lågkolhydratmat i 7,5 månad nu och har aldrig ätit mer varierat och smakrikt.

Sen jag startade bloggen för 4 månader sen, har variationen ökat ännu mer. Jag äter sällan samma mat 2 gånger nu, vilket ofta hände förr. Då kunde jag leva på falukorv, spaghetti och ketchup flera gånger per vecka. Andefattigt, tycker jag nu.

Här kommer bilder från frukost, lunch och middag, en helt vanlig dag i Höglund’s nuvarande liv. Recepten är för 2.

Frukost

Smörstekt Omelette på 4 Ekologiska Ägg, 1 dl Grädde, 3 minimala Alanyabananer, 50 gr tärnad Rimmad Kyckling, ½ dl hackade Cachewnötter och 8 skivor Ost. En skiva Färskost med Granatäppelkärnor, Kallpressad Olivolja och Bladpersilja till.

Soluppgång över Taurusbergen i Alanya

Ingredienser till en god Lowcarb-Burgare

Lunch

Lowcarb-Burgare på 300 gr nymald Kalvfärs, 1 Ekologiskt Ägg, Worcester, Havssalt och Svartpeppar.

Till den åt vi en dressing av 4 msk Ekologisk Majonnäs, 2 msk Ekologisk Ketchup och 1 tsk Fransk, grovkornig Senap.

Till det hela några skivor Ost som fick smälta ner över hamburgaren, skivad Lök, Tomater och Romansallad. Ett glas rött och vatten till.

Hittade idag både ketchup och majonnäs av märket Naturamaks, utan tillsatser, på Migros, en stor matvarukedja. Det är kul att utvecklingen med tillsatsfria produkter har kommit hit till Turkiet också. Väldigt goda båda två.

Lowcarb-Cheeseburgare med Dressing och Sallad

Middag

Citronmarinerad smörstekt Lax med en sås av 2 msk Ekologisk Majonnäs, 3 msk Turkisk Yoghurt, 2 msk finhackad Dill, 10 skivor inlagd Gurka, Havssalt och nymald Vitpeppar.

2 skivor Smör fick smälta ner över laxen och en Grönsallad med Paprika och Tomat med Kallpressad Olivolja och Äkta Grantäppelvinäger åt vi till. Måltidsdryck blev vatten.

Första flaskan Granatäppelvinäger jag köpte var fusk, upptäckte jag. Med tillsats av både glukos och citronsyra. Men nu har jag köpt en flaska ren Nar Eksisi, granatäppeljuice som kokats ner till en tjock sås. Vilken otrolig skillnad det är i smaken. Upptäckte att fuskvarianten kallades Nar Eksili.. Det är viktigt att läsa på innehållsförteckningen här med.

På tal om Naturlig mat utan tillsatser, så kör Anna Hallén igång sin sida som kommer att handla just om det idag. Du hittar hennes sida Kostgajden.se här http://www.kostgajden.se/

LCHF-middag med Smörstekt Lax och Dillmajonnäs

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/10/19/en-dag-med-lchf/trackback/

RSS feed for comments on this post.

20 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] kommer en länk till ett inlägg jag skrev i höstas, med exempel på hur min mat en vanlig dag ser ut. Det var under resan till Turkiet och recepten är för […]

  2. jag håller med, vi äter jättegod mat nu med LCHF och mer varierat än tidigare:)

    • Du har mycket gott på din sida, Monica, så det förstår jag. Hoppas att fler snart upptäcker vilken god mat vi äter och att man mår så mycket bättre av den 🙂

  3. Mumsig middag moster, ser fram emot det på din balkong till våren! Kram

    • Du är så välkommen, Kära Systerdotter 🙂 Ha det bra därhemma. Här är allt fint, riktig sommarvärme. Kram Moster

  4. Hej!
    Här är en annan Alanyafantast som igår bestämde mig för att börja med LCHF.. Har en god vän som har gått ner 9 kilo på 9 veckor genom att följa den här metoden. Verkar smått otroligt men jag tänkte ändå pröva. Vilka fantastiska bilder du tar. Jag åker till Alanya flera gånger om året och absolut frossar i frukt och grönsaker när jag är där. Är det verkligen ok eller vilka frukter/grönsaker äter du?
    Tack för en jättefin bloggsida! Hälsningar Maria

    • Hej Maria och Välkommen in i mitt Alanyakök.
      Visst är det fint här nere, kul att höra av fler som trivs. Kul att din vän gått ner så bra med LCHF, det är verkligen ingen besvärlig metod att följa. Vi har tidigare verkligen frossat i frukt och grönt här nere, köpte ca 15 kg i veckan. Nu blir det mindre att handla på marknaden, men vi äter lite frukt om dan, som dessert eller i maten.
      Granatäpple, lite banan och druvor, plommon och jordgubbar har det blivit hittills. Men inte alls i såna mängder som förr. Grönsaker äter vi en hel del av som du kan se i mina recept, men har uteslutit potatis och äter bara lite lök och morötter, alltså sånt med mycket stärkelse i.
      Tack för att du gillar min sida 😉

      • Jag tänkte bara säga att om du åker in till centrum så känner jag en som säljer väskor/skor/skinn och som just nu har rejäl utförsäljning. Hälsar du från Maria Engdell så får du dessutom 20% rabatt ytterligare. Adressen är Saray Mah Hamididioglu Cad nr. 24A, 07400 Alanya. Ligger bredvid restaurang Vikingen. Eller Alper Bag på Atatürken 104 eller 107, minns inte exakt vilken av dem. Jag handlar alltid där och de är superbra! Jag blir så avis när jag ser dina underbara bilder. Kappadokya är verkligen ett häftigt ställe! Följer bloggen med stort intresse. Hälsningar Maria

      • Det var visst nr 106 på Attatürken.. Mittemot Burger King och Aqua Park =)
        Hoppas du hittar något kul om du går dit =) Jag är specialkund så därför kan du få extra rabatt genom mig. Som ett litet tack för din härliga sida 🙂

      • Tack för tipset Maria. Får kolla in den butiken framöver 🙂 Kul att du fortsätter att läsa bloggen.

  5. Vilken fin och mysig blogg du har! Jag blir såå inspirerad, för att inte tala om hungrig! Hit återvänder jag gärna! Jag bloggar också en hel del om mat (samt olika nya matprodukter vi testar)då det är min passion i livet, men även inredning och livsstil i övrigt, med en liten touch av glamour! Livet är ju till för att njutas!
    kram /Erica

    • Hej Erica. Nu ska jag ta en sväng in till din blogg, låter som vi har mycket gemensamt 🙂

  6. Du tar så FINA och INSPIRERANDE bilder att jag blir alldeles salig.
    Det är så BRA att du skriver ut de exakta mängderna, det gör det ju mycket lättare att verkligen laga din mat. Tack för en UNDERBAR blogg!
    B-M

    • Tack för din underbara kommentar, Britt-Marie. Sånt gör det det extra kul att fortsätta skriva. Recept behöver inte vara så krångliga 🙂

  7. Åh vad härligt det ser ut med solstänkta bilder och recept. Har aldrig provat detta med LCHF, kanske borde göra ett försök? 😉

    • Det är verkligen ett bra sätt att äta och leva. Blir aldrig trött och däst efter en måltid och orkar med många, långa promenader. Det mest fantastiska är att min Fibromyalgivärk försvunnit nästan helt 🙂

  8. Maten är inte tråkigare än en gör den till själv.
    Många fantastiska ideér till god mat.
    Jätteroligt!!!
    ha en skön vecka!
    kram Bettan

    • Tack Bettan och Välkommen till min blogg. Helt rätt, man behöver inte laga tråkig mat 😉

  9. Jag tycker alltid att det ser så gott ut det du lagar till er … blev så sugen på lax nu efter att ha läst ditt recept.

    Ha det så gott i solen!

    • Vad kul att du tycker det. Såna ord värmer tom i den här 30gradiga värmen vi haft idag 😉


Lämna ett svar till Erica fru och tvåbarnsmamma Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: