Krämig Ört och Avocadosoppa

Krämig Soppa med Avocado och Örter

Kylskåpsrensning

Avocado är inget man tänker på i samband med varm mat i första taget. När jag var på Kreta så såg jag avocadosås som varm sås på flera menyer. Som den matfantast jag är, så går jag ju förstås runt och läser en hel del på menyer. Det blev aldrig tillfälle att testa på plats, det fanns ju så otroligt mycket annat gott att välja på.

Eftersom jag bara har några dar hemma innan nästa resa, så blev det lite rensning av kylskåp och nerklippning av alla örter på balkongen. Så blev det en ört och avocadosoppa. Mycket mild och krämig i konsistensen, den här kommer jag absolut att göra fler gånger.

Om Du vill ha den som sås, till t.ex kyckling eller fisk, hoppa bara över mjölken. En mycket snabb soppa att tillaga, går nästan lika fort som att öppna en burk och värma. Men så fantastiskt mycket godare och nyttigare.

Avocadosoppa

1 välmogen Avocado

1 dl Ekologisk 3% Mjölk

1 dl Vispad Grädde

Havssalt och nymald Vitpeppar

Några droppar Worcestersauce

Några droppar Vit Balsamvinäger

1 msk hackad Gräslök och Citrontimjan

1 msk Valio’s Smör

Mosa avocadon med gaffel direkt i kastrullen. Häll på mjölk och kryddor. Vispa och låt koka upp. Rör ner den vispade grädden, Worcester och vinäger. Sjud soppan en minut medan Du vispar, rör sen i örter och smörklick. Smaka av om den har lagom sälta och syra. Färdigt att avnjutas. Snabbt, eller hur?

Första matbilderna med min nya Canon Ixus 95IS

Kretabilder

Som jag lovade häromdagen, så kommer här lite fler bilder från Kretaresan. Lite miljö och så bilder från Saluhallen i Chania, som var ett riktigt fint utflyktsmål. Bara att gå där och titta på alla fina råvaror, gör en sån som mig lycklig.

Utsikt från ett matbord

Souvlaki och andra godsaker i Chanias Saluhall

Zucchiniblommor

Slaktare i styckningstagen

Fiskare med tur

En Murena till lunch, kanske..

Eller Sniglar, det är så gott.

Hamnen i Platanias

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/10/08/kramig-ort-och-avocadosoppa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/10/08/kramig-ort-och-avocadosoppa/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende […]

  2. […] Vill Du ha tips på en god förrättssoppa, så har jag både recept på en sån och bilder från förra resan till Platanias här. […]

  3. Underbara bilder från Kreta! Saluhallen i Chania är verkligen sevärd.

    Avocadosoppan ser verkligen god ut!

    • Hej Anita. En mycket fin saluhall. Vi var där tidigt på morgonen, bara Greker den tiden.
      Du får testa soppan, den blev riktigt bra 🙂

  4. Sådana där små, späda, fina squash med blomman kvar går ju inte att få tag på i Sverige – om man inte odlar själv, vill säga. Suktar…

    • De är verkligen goda. Ska se om jag hittar dem här i Turkiet, så kommer det ett recept framöver 🙂

  5. Spännande! Jag älskar både soppa och avocado, så det borde vara en hit 🙂

    • Hej Milla. Riktigt gott och mättande blev det 🙂

  6. Oj, oj, oj hur god lät inte den avocadosoppan!!!! Jag är helt galen i avocado och kall avocadosoppa är en storfavorit.
    Hos fröken Dill

    • Hej. Håller med, kall avocadosoppa är så gott. Den här blev en riktig hit för en kall årstid 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: