Ost och Kallskuret till kvällen

Ostbricka och Kallskuret till ett glas Vin

Födelsedag på 10000 meter

Här får Du lite goda tilltugg, så kan vi skåla i kväll. Jag sitter då på ett flygplan på väg till Alanya och firar att jag blir 48. Lite dålig planering att behöva sitta häruppe en sån här dag, men det var billigast att flyga just idag. Har lärt mig genom åren att hitta billiga flygstolar till mina långsemestrar, som billigast flög jag för 148 kr från Landvetter till Antalya, för några år sen.

Så medan jag sitter däruppe och njuter av min medhavda lågkolhydratmatsäck, så bjuder jag på lite bilder på en fin kvällsrätt.

Kalte Platte på Svenska

Lite Knäckebröd från Kaxås Vedugnsbageri med Valio’s Smör

Fransk Bondost, Prästost och Beemster VO från Grändens Delikatess

Mesost från Gudbrandsdalens

Varmrökt Sidfläsk från Hedmans i Strömsund

Salami från Toscana

Paprika, Persilja och ett syrligt Svenskt Äpple, Discovery

Allt nersköljt med en god torr Cider, La Cidraie eller ett glas Ekologiskt Rött.

Kalte Platte

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/10/07/ost-och-kallskuret-till-kvallen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 kommentarerLämna en kommentar

  1. Iväg igen??? Inte alls avundsjuk….. Ät gott och må väl!

    • Tack Martina. Det här är verkligen bra medicin för kropp och själ, att få bo utomlands när det är som kallast hemma 🙂 Skulle unna fler den möjligheten.

  2. Åh vad härligt det låter att sitta i flygplan och på väg på semester! Grattis på födelsedagen! 🙂

    • Tack så mycket. Har det riktigt härligt här 🙂

  3. Tack för ditt svar, ska prova mig fram lite.
    Hoppas du får en härlig Turkiet vistelse!

    • Tack. Sitter på Arlanda nu, ska bli skönt att byta snö mot värme 🙂

  4. Grattis på födelsedagen!
    Hoppas du får en trevlig resa.
    Kallskuret och ost är rena lyxen!

    • Tack Sofia. Ja, du är ju duktig på det här med goda ostar. En riktig njutning är det 🙂

  5. Har en fråga till dig, när jag gör aioli ”lyckas” jag alltid få en alltför oljig smak på röran. Har du något tips på hur man får en god och fin röra.

    • Hej Anna-Karin. Det kan bero lite på vad du har för olja. En vanlig rapsolja kan ge en mildare smak än kallpressade oljor. Eller också kan du röra ut den med lite Crème Fraiche så blir den mindre ”oljig”. Lycka till 🙂

  6. Tilltuggen ser jätte goda ut!
    Hoppas att du får en trevlig resa!

    • Tack det ska jag. Ha en härlig höst och titta gärna förbi, uppdaterar sidan varje dag om allt går som jag tänkt mig 😉


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: