Lasagne på Zucchini
Det här är väl en riktig favoriträtt i många hem. Bara för att jag äter lågkolhydratmat, så vill även jag ha mina favoriträtter ibland. Italiensk Husmanskost fast utan pastan den här gången. Det går alldeles utmärkt att göra Lasagne med zucchini istället, och det är ju minst lika Italienskt för det.
Zucchini använder jag väldigt mycket nu, särskilt när den närodlade, ekologiska från Ås Trädgård är så fin. Det är mycket mer smak i den, än den som fått åka lastbil hela vägen från Italien.
Bechamelsås ska det ju vara i en lasagne i original, men här bytte jag bort mjölet mot ägg. Och så går det ju snabbare, att bara röra ihop en kall ostsås. Resultatet blev riktigt gott.
Lasagne
1 Gul Zucchini
50 gr Boxholm’s Gräddost
2 Ekologiska Ägg
1 dl Ekologisk Crème Fraiche
1 dl Grädde
Havssalt och nymald Vitpeppar
En sats Köttfärsröra med höstfärger
Riv osten, blanda med ägg, crème fraiche och grädde. Rör ner salt och peppar. Skiva zucchinin riktigt tunt. Lägg ett lager om lott i en smord ugnsform. Krydda.
Skeda över lite ostsås, sen ett lager köttfärssås. Varva se några lager, precis som till vanlig lasagne.
Avsluta med zucchini och ostsås. Grädda i 175° i 45 min. Servera med rivna Morötter och Kallpressad Olivolja, Vit Balsamvinäger, Pumpakärnor och Havssalt.
Lite Persilja och Cocktailtomat, så är till och med färgerna Italienska.
Hej jag är ny här. Och börjat pröva lchf efter en stroke 2009 då jag blev helt utslagen efter ett hårt slag i en trappa. Tre veckor senare sa dom till mina anhöriga jag fått typ 1 diabetes njursvikt. Hade inget av detta då jag kom in.sitter nu i rullstol o kommer så förbli har en reumatisk sjukdom som ställer till det.
Men till ämnet jag har kollat många av dina recept och testat en del bla lasagnen blev så god. Jag undrar om jag får adda dig som vän så jag får ta del av dina recept mvh marina 😊
Hej Marina. Så mycket elände du fått kämpa emot. Glad att du hittat till LCHF och min blogg, hoppas det kan hjälpa dig att må bättre ❤ Lägg gärna till mig som vän på Facebook så missar du inget av det jag delar både där och här 🙂
detta blir det till middag i kväll:) spännande:)
Hoppas du tycker om den, Malin 🙂
Denna ska jag testa!! Ser riktigt smarrig ut! 🙂 kramar
Hej Becca och Välkommen till mitt kök. Det får du gör, nu när det finns så fin Svensk zucchini att köpa 🙂
Hej,
Alltid roligt att se o höra om vad andra hittar på för nya recept. 🙂
Kom på ett annat sätt att göra lasagne på o vill såklart på alla sätt sprida det då jag blev så nöjd med resultatet.
Gjorde en Oopsie smet på 3 ägg o 100 gr turkisk yoghurt men tillsatte även en dl riven ost, en halv msk fiberhusk o en halv tsk bakpulver samt lite salt o oregano.
Bredde ut smeten tunt i en smörpapperklädd långpanna o gräddade i 150 gr 25 min.Delade i 2 delar. Gjorde ”vanlig” lasagnesås samt en bechamel med bara grädde o lite vanlig gräddost (redde med ytterst lite maizena)
Varvade köttsås, bechamel o oopsiebotten o toppade det hela med riven ost o gratinerade i 200 gr 20 min.
Blev supergott!! Ska försöka mig på fler ”pastarätter” o ersätta pastan med Ooopsievarianter 🙂
Hej Katja och Välkommen hit. Vilket läckert recept du delar med dig av. Det måste jag prova framöver, tack för tipset. Blir nog gott till Pizza också 🙂
Det här ser ju verkligen gott ut! Tack för receptet, ska försöka att tillaga det under veckan. ❤
Kul att du vill skriva om min glutenfria Lasagne, Emma-Lou 🙂
SUPERGOD :o) Den här rätten kommer vi att göra många gånger, dessutom blev man inte så där proppmött som man braukar. Tack för att du delar med dej av dina goda recept. KramiliKram 🙂
Tack Ruttan. Du och din familj är mina största fans. Skoj. Kram på Er alla.
Lasagnen såg jätte god ut!
Alltid kanon med goda LCHF-recept.
Hälsningar
Mia
Hej Mia. Tack för ditt beröm. Jag tycker det är kul att visa att LCHF kan bestå av annat än bacon och ägg. Gott det med, men lite trist i längden 😉
Ser jättegott ut! 🙂
Tack Anna. Den blev verkligen god 🙂