Äggröra med färska Tomater och Basilika till rökt Fläsk och Paprika

Äggröra med Tomat och Basilika serverat på Surdegsbröd. Varmrökt Sidfläsk och Paprika till.

Söndagsbrunch

Den här frukosten åt jag häromdagen innan jag gav mig ut i skogen på bärplockning. Den stod jag mig länge på. Testa den en söndag. Paprika och fläsk blev en riktigt god kombination till äggröran. Mycket bättre än sladdrigt bacon.

Äggröra med färska Tomater och Basilika

3 Ekologiska Ägg

½ dl Grädde

1 Tomat

1 msk hackad färsk Basilika

2  msk Valio’s Smör

Havssalt och Svartpeppar

2 tjocka skivor Varmrökt Sidfläsk

½ röd Paprika

1 tunn skiva Surdegsbröd

1 msk Smör

Vispa ihop äggen, grädden och kryddorna lätt. Hacka tomater och basilika. Smält smör i en kastrull, rör i tomaterna och låt fräsa en liten stund. Häll i äggsmeten, rör runt lite.

Skär fläsk och paprika i tärningar. Bryn smör i stekpannan och stek fläsket och paprikan tillsammans tills det får färg. Smörstek surdegsbrödet bredvid. Rör under tiden  i äggröran, tills den har en krämig konsistens. Ta av från värmen och rör i basilikan. Lägg upp med fläsk och paprika, garnera med Persilja.

Lyckad bärplockartur

Lyckad bärplockartur

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/09/27/aggrora-med-farska-tomater-och-basilika-till-rokt-flask-och-paprika/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Vilken underbar frukost och perfekt inför en tur i skogen.

    Ha det bra!

    • Hej Jessica. Ja, med en sån här frukost i magen så är det lätt att vara ute länge 🙂 Lite ost och nötter med i fickan, så kan man vara ute hela dagen.

  2. Nu Finns det bilder igen på min blogg 😉
    Kika in dom och skriv en liten hälsning om du känner för det 😉
    http://NIKLASVIKT.BLOGG.SE

    Bilder Bilder Bilder 😉

    Ha en trevlig start på den nya veckan
    /Niklas

    • Kul att det gått så bra för dig med viktnedgången, Niklas 🙂

  3. Rökt fläsk är en sån hit, verkligen, hur gott som helst!

    • Har helt gått över till det rökta fläsket nu. Smaken är så mycket bättre än hos bacon, här i Sverige. Utomlands är de duktigare på bacon av nån anledning.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.