Lowcarb-Pizza med Salami och Lök

Pizza Low-carb med Salami, Lök, Zucchini och Tomat

Ibland vill även jag ha nåt snabbt och gott

Ja, det händer faktiskt att inte jag heller har så stor lust att laga mat. Förr var det lätt att ringa efter en pizza eller så gjorde jag en varm smörgås. Nu var jag trött efter en bärplockartur och så hade jag frostat av frysen.

De två sakerna ihop, kan vara lite för mycket på en dag för mig. Så noll inspiration fanns till middagen. Det är såna gånger när tröttheten sätter in, som jag är glad att jag inte faller för frestelsen med en snabb hämtpizza. Jag vet ju att jag skulle må så himla dåligt efter en sån, nu när kroppen vant sig vid lite kolhydrater.

Gjorde en Zucchini-Pizza tidigare i somras, den här gången blev det en snabbare variant, utan hemkokt tomatsås. Men jag kan lova, den blev nästan lika god som en vanlig pizza.

Zucchini-Pizza

4 skivor gul Zucchini

Smör till stekning

Havssalt och nymald Vitpeppar

10 tunna skivor Salami

½ gul Lök i ringar

½ Tomat i tunna klyftor

1/4 hackad röd Paprika

50 gr riven Boxholm’s Gräddost

1 tsk hackad färsk Oregano

Balsamvinäger och Kallpressad Olivolja

Stek zucchinin lätt i smör. Lägg som pizzabotten i en ugnsfast form. Lägg tomatklyftorna runt om och skvätt på lite balsamvinäger och olivolja. Täck med salamin och lägg lökringarna ovanpå. Strö över oreganon och den rivna osten. Grädda i 225° i 10 minuter. Njut med ett glas ekologiskt rödvin. Pizzasallad hade varit gott till, men jag var för trött för att göra en sån.

Salami och Lök-Pizza LCHF med ett glas Ecologica

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/09/11/lowcarb-pizza-med-salami-och-lok/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommentarerLämna en kommentar

  1. Supergod ”pizza” tom barnen gillade den. Det här receptet kommer att användas många gånger :o)

    • Vad glad jag blir 😉 Perfekt att även dina rara barn tyckte om den.
      Kram

  2. Vilket gott recept:)

    • Tack Monica. Det blev en höjdare, tyckte jag.

  3. Hej Karin. Kan det vara för att de använder mer jäst i sina pizzor? Eller kanske sämre kvalitet på mjölet.
    Hemma använder man ju ofta bätrre råvaror. De flesta pizzerior pressar ner inköpspriserna så mycket som möjligt.

    Jag mådde bättre av en pizza de gånger jag åt på ett bra ställe med riktig vedugn. Det kan nog skilja väldigt mycket på råvarorna, mellan ett hämtpizza-ställe och en riktig Italiensk restaurang-pizza. Idag är ju inte prisskillnaden så stor heller, mellan en riktig pizza och en blek kopia..

    Första Pizzerian som fanns i Mora, där jag bodde på 70-talet, tog 13 kr för en hämtpizza. Lite skillnad mot idag. Och vad suveränt goda de var.

    Ha en trevlig helg 🙂

  4. Tack för din kommentar på min blogg, Birgitta. Köpepizza mår jag aldrig bra av att äta. Den lägger sig som en klump i magen. Jag vet inte varför därför att hemmabakad går bra.

  5. Ett tips är att göra ”pizzabottnar” på ost o ägg som man sen har i frysen. Även mina barn som inte äter lchf älskar de här ”bröden”. Sen finns ju även ostplättarna som är sååå goda!

    • De pizzabottnarna får jag testa. Det blir nog lite mer tuggmotstånd i dem och mer likt vanlig pizza. Tack för tipset 🙂


Lämna ett svar till Monica Hansen Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: