Hemgjord Glass av olika Bär

Smultronglass LCHF

Smultronglass

Jag hade turen att hitta lite smultron i sommar, det blev till och med  en del att frysa in. Så nu blev det dags att göra nåt gott av dem. Hemgjord glass är så otroligt mycket godare än de flesta köpta. Är Du sugen på glass nu i helgen, så prova den här.

Jag har ingen glassmaskin, men har kommit på ett bra sätt att få till fin glass ändå. Jag gjorde ett grundrecept till Vaniljparfait. När det är dags för en glassdessert, tar jag fram den och tinar långsamt i kyl en halvtimme.

Mosa under tiden lite färska eller frysta bär. Ta Ditt favoritbär. Skär parfaiten i bitar och lägg i en stor bunke. Kör med elvispen en liten stund, tills parfaiten blivit mosad.

Rör ner bären och kör på full speed en stund tills glassen blandats. Lägg upp i skålar, garnera med lite mosade bär och en grön kvist. Njut direkt, av en riktigt god och nyttig glass. Om Du är en lycklig ägare av en glassmaskin, så blir jobbet mycket lättare.

Vaniljparfait

3 Ekologiska Äggulor

1 msk Råsocker eller Björksocker

Ekologiskt Vaniljpulver

2 dl Grädde

Vispa grädden i en bunke. Vispa gulorna med socker och vanilj i en annan. Grädden vispas inte alltför hårt, blir den för hård känns parfaiten smörig. Gulorna vispas desto hårdare tills de blivit riktigt krämiga.

Ingredienser till hemlagad Bär-Glass

Vänd försiktigt ner lite av grädden i äggulesmeten, sen blandar Du i resten med lugna tag. Då förstörs inte så mycket av luftbubblorna i grädde och äggsmet. Parfaiten blir då krämigare, än om Du rör för mycket. Frys in i en glasslåda.

Här kommer lite bilder på olika goda bär att ha i Din glass. Jag tar 1 dl rårörda bär till satsen ovan, men där får Du ju smaka Dig fram.

Rårörda Röda Vinbär

Rårörda Röda Vinbär

Skogshallon

Skogshallon

Körsbärskompott

Körsbärskompott

Hjortron

Hjortron

Blåbär

Blåbär

Lingon

Lingon

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/09/11/hemgjord-glass-av-olika-bar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

11 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej! har precis testat det här receptet men använde vanliga varor. Glassen ligger nu i frysen och jag hoppas det blir bra:D gick precis efter receptet. Men jag visste inte hur mycket vaniljsocker jag skulle ha?

    Mvh Sanna.

    • Hej Sanna och Välkommen till mitt kök. Hoppas du blev nöjd med glassen. Skriver inte ut hur mycket vanilj det ska/bör vara, eftersom det är så individuellt hur mycket man tycker blir gott. Smaka dig fram, hur mycket just du vill ha. Börja med kanske ½ krm och öka på om du vill ha mer vaniljsmak 🙂 Det är alltså äkta vaniljpulver jag använder, det blir betydligt godare smak med det än av syntetiskt vaniljsocker.
      Vaniljsocker kanske kräver lite mer, testa med ½ tsk först.

  2. […] efterrätt blev det en julröd Hallonparfait, som jag hade i frysen. En tvårätters meny mitt i julstöket, utan […]

  3. Oj, vad avis jag blir önskar att jag också haft smultron så jag hade kunnat göra den glassen ser tokgod ut ju.

    • Hej Jessica, välkommen hit. Smultronglassen var verkligen tokgod, men testa den med nåt av de andra bären.
      Det är inte heller dumt 😉
      Jag får också vänta på smultronglass till nästa sommar nu..

  4. Jösses va gott det ser ut! extra bonus med de ekologiska ingredienserna!

    • Hej Kristoffer. Välkommen hit och tack för din kommentar. Jag försöker använda ekologiska produkter så mycket som möjlig. Det är en sån skillnad i smak och kvalitet. Och att veta att djuren har det bättre är viktigt.
      Ha det bra./ Birgitta

  5. Åh, vilka underbara vackra bilder av sommarens bär! Jag har också plockat mycket bär i år. Ett fantastiskt bärår i år – åtminstone där jag bor.

    Du har en fantastisk fin blogg som inspirerar mig mycket när det gäller mat och goda mattips. Tack snälla!

    • Tack för det, Anita. Det är nästan lika kul att fotografera god mat, som att laga den 😉
      Här i Jämtland är det så mycket bär i år. Blir alldeles salig när jag kommer ut i skogen 🙂

  6. Hej. Vad kul att du har användning för mina recept.
    Jag tyckte det var skoj att titta in på din med. Tittade på dina bilder på vackra Åland.
    Ha en trevlig helg./ Birgitta

  7. Tack för kommentaren på min blogg! det är alltid kul när man får kommentarer från nya människor som hittat till bloggen!
    Jag har mycket nytta av din blogg! Vi äter LCHF i vår familj!


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: