SOS En frukost med naturligt Omega-3

Smör Ost Sill, en Svensk klassiker

Lyxfrukost

I söndags hade vi en sån där dag, när man kan ta god tid på sig med morgonbestyren.  Tyst och lugnt överallt. Då är det fint att njuta lite extra av maten också. Haft besök av min Särbo, så då passade det fint med en god silltallrik att njuta länge av. Smör Ost Sill funkar förstås alla tider på dagen.

Omega-3 pratas det mycket om nu, hur viktigt det är att vi äter fet fisk. Tyvärr gör vi ju inte alltid det så ofta som det behövs, så då är det bra med en kapsel om dagen för att få i sig tillräckligt. Jag började ta det för några år sen, lederna har blivit mjukare efter det. Och inga förkylningar i sikte under de här åren.

Sill är ett gott alternativ med hög halt av bra fett om man föredrar att få i sig Omega-3 på naturlig väg. Abba’s KRAVmärkta är den godaste inlagda sill jag hittat. Den smakar precis så som jag tycker att sill ska smaka.

Under mina somrar som Kallskänka på Seglarrestaurangen i Sandhamn fick jag verkligen övning på att göra goda sillinläggningar. Vi hade en Sill och Strömmingstallrik på menyn som det såldes enorma mängder av.  Hummer, Rysk Kaviar, Skagenröra på handskalade Grönlandsräkor, Gravad Lax var andra storsäljare. Då fick jag verkligen i mig mitt dagliga Omega-3 utan problem. För det blev ju förstås en hel del provsmakning av alla delkatesser. Och väldigt mycket räkskalande.

På tallriken har jag också Ejderns Drottkaviar, Valio’s Smör, Knäckebröd från Kaxås, Boxholm’s Gräddost och ett Ekologiskt Ägg där halten av Omega-3 också är högre än i  ägg från burhöns. Allt kompletterat med lite goda Tomater, Paprika och Örter. De smakerna passar så bra ihop med den feta sillen. Sen att vi kunde inta vår frukost på balkongen i septembersol, gjorde det hela ännu mer njutbart. Den här frukost/lunchen är ett gott alternativ, när man som jag tröttnat på bacon och ägg.

Abba's KRAVmärkta Löksill, Boxholm's Gräddost, Valio's Smör, Knäckebröd från Kaxås Vedugnsbageri, Ekologiskt Ägg från Pelle Och Lisa, Ejderns Drott-kaviar

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/09/08/sos-till-brunch/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej jag tycker din blogg är toppen. Har hittat så många recept jag ska använda. Min son tar bla studenten så hittade lite till den. Hoppas jag får fråga igen om Jag inte hittar just direkt de jag vill ha. Är även synskadad. Är så glad de finns eldsjälar att lära oss vanliga och äta rätt o ch ta del av dessa goda tjusiga och framför allt nyttiga recept. Tack än en gång. Kram

    • Hej, vad roligt att du uppskattar min blogg, Marina.
      Du får ställa så många frågor du vill härinne, jag svarar alltid på mina läsares kommentarer. Ha en fortsatt fin påsk 🙂

  2. Vilken intressant blogg. Mycket bilder vilket gör den mycket bra!

    • Hej Camilla och Välkommen hit.
      Kul att du gillar min blogg och bilderna. Det är det som är det roligaste, att ta kort på allt jag äter.
      Hoppas du hittar nåt gott att laga 🙂

  3. Räkskalandet måste varit träligt, men ack så belönande! 🙂

    • Det var det.. Jag har för mig att det tog ca 1 timme att skala 5kg. Men det slank ju ner en och annan under tiden 😉


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: