En lite annorlunda Pizza
Det var inte ofta jag köpte hämtpizza, innan jag gick över till Lowcarb. Det blev på sin höjd ett par gånger per år. Tyckte alltid det var gott med första tuggan, men sen blev jag bara övermätt. Pizzadegen och jag var inte så överens.
Fyllningen på en pizza är ju oftast riktigt bra ur LCHF-synvinkel. Så det är bara att hitta på en alternativ botten. Jag gjorde en av tunna skivor Kålrabbi, som jag stekte i smör och saltade lätt. Blev riktigt gott som botten. En Pizza som passar till de gluten-intoleranta också.
Grön Lowcarb-Pizza
6 tunna skivor Kålrabbi
3 skivor Zucchini
1 grillad grön Paprika
1 färsk Lök
1 liten Tegelröd Björksopp
1 dl Grädde
Smör
Havssalt och Svartpeppar
Riven Gräddost
Färsk Oregano
Stek kålrabbin och lägg i en ugnsform som en rundel. Skär zucchinin i bitar, strimla löken och paprikan. Skär svampen i tunna skivor. Jag plockade egen, men Du kan ta butikssvamp om Du inte hittar nån.
Stek alltsammans i smör, häll på grädde, salta och peppra. Låt puttra till en stuvning. Häll den ovanpå kålrabbin, lägg på Inlagda Champignoner och Marinerade Cocktailtomater. Toppa med riven gräddost och oregano. Grädda på 200° i 20 minuter.
Njut Din vegetariska lågkolhydrat-Pizza med ett glas Rött. Jag köpte en dunk Ecologica, ett mustigt KRAV-märkt vin från Argentina. Jag är glad att det finns så bra Ekologiska viner nu, tom ett vin på kartong.
Kære Birgitta,
Jeg har fundet din blog via Anna Halléns blog. Jeg glæder mig hver dag til at læse din blog, den er meget inspirerende og dine opskrifter er meget lækre.
Kærlig hilsen
Susanne
Hej och Välkommen hit, Susanne.
Det är så kul att mina recept börjar sprida sig utanför Sverige och att intresset för LCHF växer även i Danmark. Anna har varit till så stor hjälp, med att sprida min blogg.
Tack så mycket för allt beröm 🙂
Glada Hälsningar./ Birgitta