Min variant på Flygande Jakob
Flygande Jakob var en populär lunchrätt på 90-talet. Med ris i botten, bananer och grädde med chilisås. Jag har ändrat om den till en mer kolhydratsnål rätt. Den blev ännu godare, inte alls så söt, som det blir med bananer i varm mat.
Kyckling utan vingar
100 gr urbenat Kycklingkött
½ paket Bacon
½ Grön Paprika
½ dl Ekologiska Jordnötter
1½ dl Grädde
1 dl Erik’s Chilibearnaise
2 msk Rabarberchutney (Se #1.2 Kalla Såser 17 juni)
Havssalt och Nymald Vitpeppar
Jag använde rester från min Citronkyckling. Recept se #1.5 Kycklingrätter. Skär kycklingen i mindre bitar. Skär baconet i strimlor och paprikan i bitar. Lägg allt i en smord form. Strö jordnötter över.
Rör ihop bearnaise, grädde och rabarberchutney. Fördela som ett täcke ovanpå kycklingen. Gratinera i 25 min i 175° Servera med en Grönsallad med Citron, Olivolja och Gräslök.
Det var ta mig f.n (ursäkta språket) bland det godaste jag och maken ätit på länge (som inte innehåller svamp, förståss;-)). Kommer bli ett frekvent middagsalternativ hos oss. Tack!
Hej Nina och tack för ditt kraftfulla beröm! Det är nåt visst med gratänger 🙂
mums!
Visst är det 🙂
Det ser jättegott ut! Precis som allt annat du lägger ut!
Tack Mia, vad snäll du är 🙂