Kesoplättar med Skogens Bär

Kesoplättar LCHF med Hjortron, Blåbär Hallon och Grädd-Yoghurt

Skogs-Plättar

Fjällturen häromdagen gav rejäl utdelning. Jag äter mycket bär året runt, men så här års är det ju extra gott att få äta dem färska. Vi hittade mängder av både Hjortron och Blåbär. Hallon blev det inte så mycket, för dem hittade vi i slutet på dagen. Det blir en tur till det hygget om några dar i stället.

Plättar med keso är ett riktigt bra LCHF-alternativ. Jag har inget mjöl i mina plättar längre, utan blandar i frön och Fibrex istället. De blir väldigt saftiga och goda. Jag blandade lite Ekologisk Turkisk Yoghurt med Grädde och åt till mina plättar.

En fin middag efter en dag på fjället, när det inte fanns så mycket ork kvar till matlagning. Plättarna funkar ju förstås alldeles utmärkt till Frukost också.

Kesoplättar med Grädd-Yoghurt och Bär

1 Ekologiskt Ägg

2 msk Keso

2 msk Grädde

1 msk Psylliumfrön

1 msk Fibrex

1 msk Sesamfrön

1 msk krossat Linfrö

Havssalt

Valio’s Smör till stekning

Vispa samman ägg, keso, salt och grädde. Rör ner alla frön och Fibrex. Låt svälla en halv timme. Smaka om smeten är lagom salt. Grädda tre plättar i brynt smör, några minuter på varje sida. Lägg upp med olika bär och 2 msk Ekologisk Turkisk Yoghurt blandat med 1 msk Grädde.

Skogens Guld i Gult, Rött och Blått

Skogens Guld i Gult, Rött och Blått

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/08/26/kesoplattar-med-skogens-bar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

  1. Åh vad jag blir sugen på hjortron! Är det bra hjortonår i år? Har under min barndom varit på ”multen” och plockat hjortron och en av mina favoritefterrätter är vanlijglass med varm hjortronsylt 🙂 Kram Anna

    • Hej Anna. Det var ett väldigt fint hjortronår på sina ställen, här i Jämtland. Men väldigt lokalt, frosten tog mycket blommor. Varma hjortron och friterad Camembert är en annan god restaurangklassiker 🙂

  2. Ser fantastiskt gott ut! Hjortron har jag ett riktigt sug efter!!!

    • Tack Lina och Välkommen hit.
      Jag har börjat tycka om hjortron mer och mer. När man äter dem naturella och inte som en söt sylt, är de suveränt goda 🙂

  3. Jättefin matblogg! Som relativt ny LC(HF):are så tycker jag det är roligt med nya recept på LC-kost. Jag har plockat mycket bär i år – där hjortron förstås är favoritbären – och bären blir en god ingrediens till både frukost och efterrätter i vinter.

    Tack för dina bärtips!

    • Välkommen hit och Tack för ditt beröm. Bär är det absolut bästa till desserter vi har här i Norden.
      Och att de sen är helt gratis och bara står och väntar på oss ute i skogen. Att slippa köpa dyr, ofta besprutad, frukt i affärerna, är ju en extra bonus 🙂

  4. Sånt hittar vi inte här nere, men nu börjar björnbären mogna här i Göteborg, en liten tröst iaf. 🙂

    • Björnbär är en riktig delikatess med massor av nyttigheter i. Såna finns tyvärr inte här uppe.
      Men njut av dem till kesoplättar, när de mognat. Kan tänka mig att det blir en höjdare 🙂

  5. Jag blir så vansinnigt avis på färska hjortron 🙂

    http://www.helenaljunggren.com

    • Förstår dig, Helena 😉
      Det är verkligen guld värt att få plocka så fina bär, särskilt för mig som inte klarat det de senaste 9 åren, pga ryggen.
      Men nu har jag tränat så mycket med min sjukgymnastik och gått över till LCHF.

      Min nya mathållning har gett mig så mycket bättre ork och mindre värk.
      Så nu klarar jag en liten tur på fjället. Känns underbart 🙂


Lämna ett svar till Lina Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: