Min tårta till Mammas 80-årskalas
Jag ville försöka få till en riktigt god LCHF-tårta till Mammas kalas. Som skulle tilltala även dem som inte äter lågkolhydratmat. Det blev en riktigt god variant av en gammal klassisk Tysk Choklad och Körsbärstårta. Botten gjorde jag av mina Chokladmuffins som jag bakade nyligen. Recept på dem hittar Du under #9.1 Bakverk.
Fyllningen gjorde jag av frysta Körsbär, som jag kärnade ur, strödde över lite råsocker och lät stå framme till dagen efter. Då kokade jag dem i 15 min så det blev en kompott. Bären saftade av sig ordentligt, saften använde jag att dränka in tårtbottnen med.
Schwarzwaldtårta LCHF
Jag delade 7 Chokladmuffins, la dem på en tallrik och fördelade körsbär och saft jämnt över bottnen. La på locken på muffinsen, och i mitten av tårtan blev det en hög med körsbär.
Jag bredde generöst med vispad grädde runt om körsbären och ner över kanten. Garnerade sen runtom med färska Jämtländska Jordgubbar från Jordgubbslandet på Rödön. Jag rev 70%-ig Mörk Choklad på den grova sidan av rivjärnet. Hällde chokladen lite i taget, med hjälp av en sked runt kanten på tårtan. Lutade lite på fatet medan jag hällde på chokladen, så gick det lättare. Tårtan fick stå nån timme innan kalaset, då blev den riktigt saftig och god.
[…] Körsbärskompott […]
Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på nån dag här. Kram!
Hej. Det får du göra, det blev en riktigt god lågkolhydrat-tårta.
Håller på och testar att göra såna ibland, du får kolla den jag hade inne i fredags också. Den blev inte dum heller 😉
Det där såg inte ut att gå av för hackor! Gott!
Det blev riktigt smaskigt. Tyckte Mamma också 🙂