Smørrebrød med Forbondekorv

Kaffe och Korvsmörgås LCHF

Värmen har kommit tillbaka

Den här sommaren har ju inte visat sig från sin bästa sida, men nu har det blivit lite varmare faktiskt. Ja, åtminstone på dagarna, nattfrosten har dykt upp. Lite väl tidigt.

En sån dag när det äntligen är varmt, känns det inte så lockande att ställa sig vid spisen, så det blev ett Smørrebrød till middag. Passar ju även som frukost eller lunch, en lat dag. Med rätt pålägg, mycket smör, lite grönt och en tunn skiva surdegsbröd under, så är det en helt OK middag för mig. Surdegen gör att kolhydraterna i rågmjöl eller annat grovt mjöl, tas upp långsammare av kroppen.

Tyvärr svårt att få en bra smörgås, serverat på Café, märkte jag när jag försökte i lunchtid en dag. Inget surdegsbröd fanns. Fast det var ett av stans största Konditorier. Så det blev en Kaffe Latte, och sen hem för att laga lunch. Men vi får hoppas att det blir en bättring, när vi börjar bli många fler som frågar efter lågkolhydrat-bröd.

Svenskt Smørrebrød

8 skivor Forbondekorv eller annan rökt korv av bra kvalitet

Några skivor Valio’s Smör

Färsk Gurka och Cocktailtomat från en odlare nära Dig

Färska Örter, i mitt fall från balkongen

En tunn skiva Surdegsbröd av Råg

Vill Du baka surdegsbrödet själv, så finns några recept under # 9.2 Surdegsbröd

Lägg ihop en god smörgås, med mer pålägg än bröd. Då har Du en måltid som mättar länge.

Forbondekorv från Björk's i Färila. Gott på Surdegsbröd.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/08/21/sm%c3%b8rrebr%c3%b8d-med-forbondekorv/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Vilka underbara bilder! Dessa har du verkligen lyckats med

    Nadja

    • Tack Nadja! Det känns fint att få såna kommentarer.

      Det är så skoj att vara amatörfotograf och försöka hitta på nya bildvinklar, eller hur 😉

  2. Usch, har ni redan nattfrost! Vilken rysare. Jag som bor allra längst ner i Sverige med Öresundsbron som granne har fortfarande sommar. Pelargonerna brukar åka in i oktober då risken för nattfrost kommer hit. Tänk vilken skillnad vi har i detta långa land. Håller med dig om svårigheten att kunna äta bra till lunch ute på fik. Valde vid ett tillfälle (Mora) räkmacka utan bröd för att vara säker. Under den vanliga räkröran hade de fyllt ut med ”Korvkioskräkröra” det var inte smakligt och dessutom inte vad jag förväntade mig.

    • Lite orättvist är det, att ni har varmt så länge. Men jag trivs bra häruppe ändå. Så härligt att ha fjällen i närheten. I år hade vi sista frosten kring midsommar, så det blev två månader frostfritt i allafall 🙂
      Vi får börja ställa lite krav när vi går ut och äter. Mycket hänger på okunskap hos dem som lagar till det vi betalar för. Räksmörgås kan ju egentligen inte vara så svårt att fixa, tycker man..


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: