Aubergine-Bakelse med Sardiner

Aubergine-bakelse med Rökta Sardiner

Aubergine är en himla god grönsak

Den passar till så många olika rätter, men det är nog många som är lite ovana vid den. Anrättar Du den utan att salta skivorna, för att dra ur de bittra ämnena, så kan det bli en tråkig bekantskap. Ett ännu bättre sätt är att förvälla skivorna, som jag gjort till det här receptet.

Jag har lärt mig mycket genom att se hur Turkarna lagar till Aubergine, dels på TV, men också genom att fråga mig fram. Det används väldigt mycket av aubergine i Turkisk matlagning. Den funkar bra för magen, om man bara behandlar den rätt. Aubergine är mycket fiberrik, så därför blir den lite svårsmält för de som är känsliga.

Det här är en av de få gånger, jag bygger maten som ett torn. Det var ju väldigt populärt bland Trendkockarna för ett antal år sen. Men oftast blev det ju besvärligt, både för servispersonalen och för gästen, att hantera de vingliga tornen.

Aubergine fylld med Tomatkeso

3 skivor Aubergine

1 dl Tomatkeso ( Se # 1.2 Kalla Såser)

2 msk Erik’s Chilibearnaise

Några Cocktailtomater

Valio’s Smör

Stek de förvällda aubergine-skivorna i Smör

Förväll aubergineskivorna i lite saltat vatten med lock på ca 3 min. Det gör att auberginen blir väldigt mör och fin. Tom det sega skalet blir lätt att skära igenom. Stek dem sen gyllenbruna i smör.

Aubergine-bakelse under uppbyggnad

Blanda tomatkeson med det övriga. Varva aubergineskivorna med såsen, avsluta med sås. Gratinera i 200° 15-20 min.

Gratinerad Aubergine med Sardiner. God Fiskrätt med mycket Omega-3

Servera Auberginebakelsen med Kung Gustafs Rökta Sardiner och Dragonmarinerade Champignoner som Du hittar på # 1.4 Gröna saker. Den passar också bra som ett tillbehör till Grillat.

En riktig festmåltid, med ett glas Rött. Jag firade dagen då jag hade 2184 besökare på bloggen.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/08/04/aubergine-bakelse-med-sardiner/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Provade din auberginerätt i kväll och den var himla god. Ändrade lite, beroende på vad jag hade hemma och tycker om. Smaskigt blev det!
    Tack för fina recept.

    • Hej Anna-Karin. Roligt att Du tyckte om Auberginen. Den blev riktigt lyckad, tyckte jag själv också.
      Kniven gled så lätt genom den, nästan som en smörgåstårta. Aubergine brukar kunna bli rätt seg annars. Därför fick den heta bakelse 😉


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: