Jordgubbar med Kardemummacrème

Jämtländska Jordgubbar med Kardemummacrème

Jordgubbar är bland det godaste och enklaste i dessertväg

Nu när jag köpt så fina Rödögubbar, så blir det några olika recept närmaste dagarna på det temat. Sällan det finns så god anledning att frossa i nyttigheter. Men de innehåller ju en del kolhydrater, så därför tar jag lite varje dag, istället för massor på en gång.

Bilder att ta fram under resten av året, när våra goda Jämtländska gubbar bara finns att hitta i frysen. De importerade, från växthus i Holland, Spanien, Egypten och andra ställen långt bort, kommer inte i närheten, vare sig i doft eller smak.

Kardemummacrème

2 dl Ekologisk Crème Fraiche

½ tsk Nymald Kardemumma

Äkta Vaniljpulver

Vispa crème fraichen riktigt hårt med elvisp, tar uppåt 4-5 min. Den blir så hård att den går att spritsa, om man vill. Rör ner vanilj och kardemumma. Lägg upp i glas tillsammans med jordgubbar. Njut..

Här ett glas med en annan Sommarnjutning. Fick några buskrosor av en god vän, de doftar i hela lägenheten. Tack G!

Doftande Buskrosor från en God Vän förgyller tillvaron hemma hos mig

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/08/03/jordgubbar-med-kardemummacreme/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommentarerLämna en kommentar

 1. Hej Tjock Chic. Roligt att Du gillar mina recept. I början när jag bloggade, hade jag Äkta Vaniljsocker från Chokladverksta’n i Ragunda. Hon som har den tillverkar eget vaniljsocker på tjocka vaniljstänger, från Tahiti tror jag de kom. Dem mixar hon tillsammans med socker till ett fint pulver. Vaniljaromen blir väldigt stark, så det behövs ytterst lite.

  Hittade sen ett tips på Anna Hallén’s Blogg, om Äkta Ekologiskt Vaniljpulver. Köpte en sån burk på Hälsokosten, och har testat den i recepten efter det.
  Är man Diabetiker, eller av andra skäl helt vill undvika socker, så är Vaniljpulvret att föredra.

  Det är de här två alternativen jag använder, vanillinsocker från affären använder jag aldrig, det är bara kemisk ”vaniljsmak”.

  Skriver jag Äkta vaniljsocker så har jag använt den från Chokladverksta’n, och Vaniljpulver, då är det den andra varianten.
  Skriver nästan aldrig ut mängden, eftersom det är en smaksak. Jag tar ganska lite, så det blir en svag antydan av vanilj.

  Tack för Din vänliga kommentar 🙂

 2. Jag läser dina recept ofta och blir inspirerad att till nya rätter eller en ny tuch som jag inte själv har provat. När du skriver vaniljpulver menar du vaniljsocker eller inte? Tack för ditt angagemang!


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: