Varmrökt Sidfläsk med Äggröra till Söndagsbrunch

Varmrökt Sidfläsk från Bruksvallarna med Äggröra och Avocado

Inte behöver man krångla till en frukost, särskilt inte på en sommarsöndag

Smält bara en rejäl klick Valio’s Smör i en kastrull, knäck i 3 Ekologiska Ägg och häll på 1 dl Grädde.

Salta och peppra efter behag . Rör om ordentligt, sänk värmen och låt äggröran stelna sakta medan Du rör då och då, så den blir riktigt grynig.  Klipp i rejält med Gräslök mot slutet.

Under tiden skär Du upp några skivor Varmrökt Sidfläsk, på bilden min favorit, Rökt Fjällsida från Bruksvallarnas Rökeri. Dela en Avocado, gröp ur skalhalvan med en sked, skär några snitt och bred ut avocadon likt en solfjäder. Ja, lite krångel kan man ju kosta på sig, det blir ju snyggt.

Lägg på en ordentlig klick Dillmajonnäs , lite Salladsblad och klyfta en färsk, närproducerad Tomat, om Du inte är lycklig nog att ha egna. Arrangera allt lite tjusigt på en fin tallrik och gå ut och njut av en Söndagsmorgon i solskenet.

(Förhoppningsvis solsken, men man vet aldrig den här sommaren..)

Varmrökt Sidfläsk från Bruksvallarna med Gräddig Äggröra

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/08/02/varmrokt-sidflask-med-aggrora-till-sondagsbrunch/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej!

    Jag såg att du kommenterade Gräskött i Gävle Dagblad med anledning av att Peter Hedman snart sätter spaden i jorden för att bygga sin anläggning för Stjärnkött. Det finns redan en organisation som säljer likande kött i Jämtland/Ångermanland och det är Norrbete.se.

    Fler av oss har djuren på skogen och det ger ännu bättre omega3/omega6-värden. Jag själv korsar fjällkor med hereford.

    Ring gärna om du vill veta mer.

    Hälsar

    Thorsten Laxvik
    Edsele 070/5200761

    • Hej Thorsten. Roligt att Du hittade min sida via Gävle Dagblad.
      Jag skulle verkligen vilja prova på Ditt kött, så jag slår en signal framöver.
      Tack för tipset, det kan vara nåt för mina andra läsare också 🙂

  2. Tänk att bli glad av att enbart se en
    talrik med mat !
    Äter själv rökt sidfläsk varje dag !

    MvH/Einar

    • Tack Einar! Vad glad jag blir av din kommentar. Det är så mycket godare än bacon. Och när det finns lokalproducerat, är det ju ännu bättre 😉

  3. Det ser verkligen gott ut!

    • Gott och lättlagat dessutom. Ha en skön söndag 😉


Lämna ett svar till Thorsten Laxvik Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: