Fjällfil med Smultron

Rårörda Smultron med Fjällfil

Ett glas med smak av sommar

Fjällfil är en riktigt god, gammaldags fil gjord på mjölk med naturlig fetthalt på 4,2%.

Med lite bär blir den en perfekt liten efterrätt, som passar fint efter t.ex en rätt med salt bacon eller korv. Eller som mellanmål med lite nötter och frön.

Jag brukar ta ett litet glas Fjällfil med Bär, Hasselnötter och Psylliumfrön innan jag sätter igång med min dagliga träning. Då blir mina muskler glada.

Smultron på strå är riktigt Sommargodis

Fjällfil med Rårörda Smultron

Lägg en sked Smultron i ett glas.

Fyll på med krämig Fjällfil från Milko.

Passa på att njuta av våra härliga Smultron när det är säsong. Jag hittade ganska mycket, så för att de inte skulle bli förstörda,  la jag dem i en burk och strödde på lite, lite råsocker.

Skakade burken lätt och ställde den i kylen. Smaken i smultronen blommar ut ordentligt av en sån varsam behandling.

(Du kan ta lite Stevia, om Du inte vill/kan använda socker)

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/07/30/fjallfil-med-smultronh/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Verkligen fina foton! 🙂

    • Tack Mikaela 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: