Snabb Lax med Dill-Bearnaise

Nyttig snabbmat

Nyttig snabbmat

Färsk Lax är riktig snabbmat

Att den också är fulladdad med nyttigt Omega-3 är en extra bonus. Vi äter ju för lite av den varan idag. Försök äta fet fisk lite oftare, så blir Din kropp på bättre humör.

Jag köper  bara färsk lax numera, den är så mycket godare än den frysta. Den frysta laxen får ofta en liten bismak av tran, den slippar man om man köper färsk.

Smörstekt Lax med Dill-Bearnaise

En bit färsk Lax, ca 150 gram

Smör

Citron

Salt och Peppar

Krydda laxen med salt, peppar och pressa över citron. Bryn smöret lätt och lägg i laxen med köttsidan ner. Sänk värmen och låt steka en minut. Vänd och låt steka en minut till. Sen lägger Du laxen med sidan neråt och steker även där en liten stund, gör likadant med andra sidan.

När Du stekt laxen runt om, så drar Du panna av plattan och låter den dra några minuter på eftervärmen. Resultatet blir en saftig laxbit, som är svagt rosa inuti. Steker Du den för länge, så blir den torr och tråkig.

Dill-Bearnaise

1 dl Erik’s Bearnaise

1 dl Turkisk Yoghurt 10 % fetthalt

En halv Citron

Färsk Dill

Havssalt

Cayennepeppar

Blanda bearnaisen med yoghurt. Smaksätt med rikligt med finhackad dill, citronsaft, salt och cayenne.

Erik Lallerstedt färdiga bearnaise är den godaste köpta, enligt min smak. Och nu var det snabbmat och då är köpt bearnaise helt okej.

Servera laxen med kokt Broccoli med en klick  Smör  som fått smälta ner.

Lite Sallad, Tomat, Fetaost, Citron och Dill-Bearnaise till.

Då har Du gjort en snabblunch som passar en LCHF-are riktigt bra.

LCHF-lax

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/07/24/snabb-lax-med-dill-bearnaise/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. …eller så tar man av den stora sats bea man gjorde häromdagen. 🙂

  2. Jätte bra tips på ny sås, ska testa i kväll. Men lax borde inte nån köpa längre, den vilda är utfiskad och den odlade äter ju upp all annan fisk som finns kvar. Till ett kg lax går det åt ca 3 kg foderfisk, och inte är det särskilt mycket omega 3 heller. Dessutom så är ju omega 3 väldigt värmekänsligt…
    Skickar med länken till Uppdrag Gransknings fiskreportage

    http://svtplay.se/v/1618854/uppdrag_granskning/sommarspecial__del_4_av_7?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1613112/sb,p103536,1,f,-1

    • Hej Pernilla. Hade faktiskt tänkt skriva om det i mitt inlägg, såg det programmet. Övervägde om jag skulle sluta äta lax då, men bestämde mig för att fortsätta, eftersom det är så gott och nyttigt.

      Det går ju att jämföra, tycker jag, med all den enorma areal som används för att odla spannmål, både som människoföda, djurföda och bränsle. Det är ju absolut inte heller bra för miljön, människan och djuren. De vilda djur som finns i områden där det skövlas för odling, riskerar ju många gånger utrotning.

  3. Hej Mia. Den är riktigt god. De flesta butiksbearnaiser är så smaklösa. Han har också en Chilibearnaise som jag testat. Lite sting i, gott till grillad karré.

  4. Ser verkligen gott ut! Ska kolla i affären idag om de har Eriks bearnaise. Har läst om den även på andra bloggar.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: