Nu har jag kommit upp i 100 inlägg

Birgitta Höglund på Kreta

Välkommen till alla nya läsare!

Den 11 juni, hade jag inte kunnat tänka mig, att jag så här drygt en månad senare skulle hittat till så många matintresserade och LCHFare.

Då  gick jag  en bloggkurs på Eclectic Tech Carnival på Umeå Universitet. Jag visste nästan inget om att blogga före det. Jag har alltid tyckt om att hitta på nya recept, så att få ner dem i ord och bild är fantastiskt roligt.

Som sjukpensionerad Kock, är det här ett suveränt sätt att få utlopp för kreativiteten. Kan jag inte jobba med mat längre, så kan jag ju ändå skriva om den.

Nu när jag fått ihop så här många recept, mailade jag till Andreas Eenfeldt( Kostdoktorn) och Annika Dahlqvist. De har haft vänligheten att länka till min blogg, och vilket genomslag det blev.

Redan i maj skickade jag in några recept till Anna Hallén’s Blogg, för att se om det fanns intresse för min typ av recept. Det fanns det. Skickade in en presentation, där kan Du läsa lite mer om mig. Anna har en mycket intressant blogg om mat och hälsa, så det kändes bra att få börja med mina recept där.

http://blogg.passagen.se/gi-anna/entry/birgitta_h%C3%B6glund_presenterar_sig

Min typ av mat är en liten mix av LCHF,  med inblandning av GI-tänkandet.

Jag äter ganska mycket grönt. Men ser till att hålla mig till dem med lågt kolhydratinnehåll. Bär äter jag varje dag. Surdegsbröd har jag börjat baka själv, det är så gott till morgonkaffet. Sen är det mycket Smör, Grädde, Ägg, Ost, Mesost, Keso, Olivolja, Kött och Fisk till det.

All mat jag äter är så naturlig som möjligt, utesluter det mesta med tillsatsämnen, redan i butiken.

Jag vill slå ett slag för vår traditionella Svenska Husmanskost, det är den mat jag aldrig tröttnar på i längden. Visst kan det vara riktigt gott med t.ex Thaimat, Japanskt  och  Indiskt ibland, men det är alltid vår egen mat jag helst använder i vardagen.

Jag hoppas Du kommer att trivas här och  hitta mycket gott på min blogg framöver.

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/07/24/nu-har-jag-kommit-upp-i-100-inlagg/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 kommentarerLämna en kommentar

 1. Grattis till dina 100 inlägg Birgitta 🙂
  Recepten är inspirerande och bilderna jätte fina!
  Hälsningar // Anita

  • Tack så jättemycket, Anita. Känns fint att jag har läsare runt om i landet som gillar det jag gör 🙂

 2. Ok, Självklart får du göra precis som du vill för mig.
  Jag redovisade min personliga åsikt om odlad fisk.
  Fortsätt att förmedla kunskap om mat, vi är många som behöver den hjälpen.

  • Bra Nisse. Jag har också många personliga åsikter som jag gärna framför på den här bloggen. Försöker påverka så mycket jag kan, för att folk ska lära sig vad hemlagad mat kan göra för kroppen.
   Jag skriver mina recept på mitt sätt, men naturligtvis kommer det att förekomma viltfångad fisk också. Jag fiskar den själv, om jag har tid och ork 😉

 3. Varför ska du nödvändigtvis ha lax? Andra fiskar som fiskats närmare din bostadsort kan säkert fungera lika bra. Prata med någon av ”gubbarna” som är ute och fiskar, dom kan kanske hjälpa dig.
  Jag är i alla fall säker på att odlad fisk är något som vi ska sluta äta omedelbart. Hos oss är odlad fisk bannlyst. Dina recept fungerar alldeles utmärkt med andra fisarter.

  • För att jag tycker om Lax.
   Så därför använder jag det i min blogg. Sen är det naturligtvis upp till var och en som läser den att använda vilken fisk de vill. Eller kött. Eller vegetabilier.
   Jag försöker förmedla mina kunskaper i matlagning till mina läsare, kanske inte alla gånger det passar läsekretsen.
   Man kan inte vara alla till lags 😉
   Glada Hälsningar Birgitta

 4. Bra sida. Jag hoppas bara att du inte använder odlad lax i dina recept. Tänk på att det går åt c.a. 3 kg vildfångad fisk för att få till 1 kg odlad.

  • Hej Nisse. Tyvärr är det inte lätt att få tag på viltfångad lax i en småstad i inlandet. Men jag tycker ändå det är bättre att jag köper färsk, odlad lax än de som fraktas till Kina och Thailand från Norge för att paketeras, och sen fraktas i fryst skick tillbaka hit..
   Se också mitt svar till Pernilla under Snabb Lax-receptet.
   Ha det bra och hoppas Du återkommer 😉

 5. Grattis,grattis.Imponerad av alla fina bilder.

  • Tack, kära Syster. Ditt beröm värmer i sommarregnet.
   Kram LillaSyster

 6. Grattis till dina 100 inlägg! Läste även din presentation på Anna Haléns blogg. Jag förstår att du har gedigna kunskaper inom matområdet och att det är bra för oss att du har börjat blogga också 😉 Tack för alla goda recept!

  • Tack Mia. Ja, jag har lärt mig en del genom åren. Det känns kul att dela med mig av den kunskapen, så fler och fler kan må gott.
   Även om man inte äter LCHF, så är ju recepten nåt för alla 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s