Grillad Fläskkotlett med Curry-Wok

Gott att grilla inne ibland

Gott att grilla inne ibland

Snabb mat och snabbskrivet recept.

Blev lite hungrig efter min morgonträning och ville ha något lättlagat. Hade tänkt grilla på ute-grillen till kvällen, så det låg en Fläskkotlett i kylen. Köper inte det så ofta, för den är så torr jämfört med t.ex Karré.

Men nu låg den där och väntade på att bli tillagad. Så jag satte på min gjutjärns-grillpanna på  en platta och den vanliga gjutjärnspannan på den andra. De tar en liten stund att bli varma, så under tiden hann jag förbereda det som skulle i. Penslade kotletten med Olivolja, kryddade med Salt och Chiliflagor. Skar två skivor Halloumi och delade en Tomat.

Tog några buketter Blomkål och skar i mindre bitar. Skar Zucchini, Lök, Paprika, Äpple och Purjo i bitar.

Vid det här laget var båda pannorna varma, så det var bara att lägga ner det som skulle grillas och lägga i en ordentlig klick Smör i stekpannan. Så i med alla Grönsaker och krydda med Salt, Curry och Paprikapulver. Lät det fräsa runt en stund.

Sen ner med 1 dl Grädde och ½ dl Crème Fraiche och 1 msk Japansk Soya. Vände under tiden på sakerna i grillpannan några gånger. Så det inte blir torrt och sen blir det ju fint mönster också..

Efter några minuter var allt färdigt, bara att lägga upp.

Halloumin och Tomaten åt jag upp först som en liten förrätt, med Olivolja och en kvist Basilika. Synd att förstöra en så god ost med curry.

Sen blev det Kotlett med riktigt krämig, het Curry-wok. Snabbt och gott.

Halloumin blev en förrätt med Tomaten

Halloumin blev en förrätt med Tomaten

Höll mig mätt ca 5½ timme. Bra gjort, jämfört med när jag åt mycket kolhydrater. Då var jag hungrig och matt efter 2½. LCHF fungerar bra för mig.

Dagens Blomma

Peruansk Underblomma

Peruansk Underblomma

Den här Peruanska Underblomman har jag fått att överleva två vintar nu.

Jag köpte fröna i Turkiet för tre år sen, och den trivs tydligen bra hemma hos mig.

De växer som stora buskar kring Medelhavet, men på min balkong är den lite mindre.

Blomman slår ut  bara några timmar på eftermiddagen.

Four o’Clock heter den  på Engelska pga det. Den doftar riktigt gott.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/07/23/grillad-flaskkotlett-med-curry-wok/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: