Öppen Trädgård

Ros med doft av Citrus

Det blev ett fint besök på Öppen Trädgård på söndagen.

En söndag per sommar är det runt om i landet en dag, när många trädgårdsentusiaster öppnar sin egen, privata trädgård för besökare. Eftersom jag är intresserad av blommor, nästan lika mycket som av mat, så blev det ett besök i Kännåsen. Det är en vacker liten by, strax utanför Östersund.

Vilken trädgård vi kom till. Lite regn i luften, men det glömdes snabbt bort. Det blev mycket av:  Oh, så fint och Titta på DEN blomman. Missa inte Öppen Trädgård nästa sommar.

Här kommer lite bilder från en fin utflykt. Tack, Syster och A-M att jag fick följa med.

En Ros man nästan ville smaka på

Ett vackert löv

Alpmartorn

Taklök

Vallmo

En liten matanknytning blir det ju idag med.

Åsbergets Gårdsmejeri var där och delade ut smakprov på och sålde sina goda ostar. I våras besökte jag deras Getgård som ligger mycket idylliskt, en lång bit ut i skogen vid  Bräcke.

Där trivs getterna, det märktes. Och då känns det ännu bättre att köpa deras ostar, som ju dessutom är väldigt goda.

En länk, så blir det lättare att hitta dit.

http://www.unc.se/foretag/visax.php3?id=1205643

Goda ostar från Åsbergets Getgård

Goda ostar från Åsbergets Gårdsmejeri

Far till många små killingar på Åsberget

Far till många små killingar på Åsberget

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/07/20/oppen-tradgard/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Här är man minsann och snokar långt bak… 😉
    Tänkte höra hur innehållet lyder på getmese?
    Har själv en burk som en vän köpte i gåva men
    det smakar ytterst sött? På förpackningen står
    det att det är ren vassle från geten, men ja..
    Har du koll på alla värden? Ungefär annars?

    • Hej Sofie och Välkommen till mitt kök. Vad roligt att du hittat så långt bak i arkivet 😉
      Getmese är gjord på vassle som fått koka länge, då koncentreras mjölksockret och det blir brunt. Jag njuter av mese eller ekte geitost, dels för att jag älskar smaken men också för att getmjölken innehåller väldigt mycket bra näringsämnen. Visst är den söt, men jag tar hellre en sked getmese då och då, än mörk choklad, som många äter i sin LCHF-kost. Här får du se allt vad mesosten innehåller, från livsmedelsverkets tabeller, som jag hittar på http://www.minmat.net
      Mesost ca 30% fett
      Per 100Gram
      Energi kcal: 460,00 Energi kJ: 1923,00
      Proteiner: 11,00 Fiber: 0,00
      Kolhydrater: 39,00 Vatten: 19,00
      Alkohol: 0,00

      Fetter:
      Fett: 29,00 Kolesterol: 96,00
      E-mättade: 6,90 Mättade: 19,40
      F-mättade: 0,50

      Vitaminer:
      A: 298,00 B1: 0,20
      B2: 1,20 B3: 0,90
      B6: 0,10 B9: 21,00
      B12: 1,10 C: 0,00
      D: 0,10 E: 0,60

      Mineraler:
      Fosfor: 450,00 Järn: 0,30
      Kalcium: 350,00 Kalium: 1090,00
      Magnesium: 56,00 Natrium: 290,00
      Selen: 5,00 Zink: 0,60


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: